NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Het Derde Oog kijkt omhoog

Fotograaf: Sacha Schaafsma
Fotograaf: Sacha Schaafsma

WIERINGERWERF – Het standpunt van de camera moest ‘omhoog’ zijn. Dat was het enige criterium waaraan foto’s voor het thema ‘Kijk omhoog’ moesten voldoen. Verder konden de leden van fotoclub Het Derde Oog een eigen invulling geven aan dit onderwerp, mits de cameralens maar omhoog gericht was.

Wat zie je als je omhoog kijkt? Een wolkenlucht, vogels, majestueuze boomkruinen, wonderlijke architectuur, een lange mast van een zeilboot…… Maar je kunt ook kiezen voor een laag camerastandpunt en bijvoorbeeld tulpen van onderaf fotograferen.

Sacha Schaafsma fotografeerde de architectuur van het nieuwe station in Arnhem. Hij maakte een fraaie compositie van het diagonale en gebogen lijnenspel in dit bouwwerk. De lampen in het plafond versterken de dynamiek van de diagonale latten en weerspiegelen in de glazen binnenwand, die ook op ritmische wijze is onderverdeeld. Door de foto in zwart-wit af te drukken, blijft het beeld rustig. Schaafsma behaalde met deze foto de eerste plaats van deze clubavond. Wat je nog allemaal meer kunt tegenkomen als je omhoog kijkt, is te zien op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl.

Laat meer zien
Back to top button