Er op uitNieuwsWieringermeer

Activiteiten in De Cultuurschuur

Logo CultuurschuurWIERINGERWERF – De Cultuurschuur in Wieringerwerf heeft zich ontpopt tot een bruisend hart van activiteiten voor jong en oud. De komende week zijn er ook weer tal van activiteiten die men graag onder de aandacht wil brengen.

Expositie
Er is weer een nieuwe expositie ingericht; een dubbel-expositie nog wel !!
De schilderijen, die de wanden van de centrale hal gaan sieren zijn gemaakt door de leden van Skager AC, de ruimtelijke objecten zijn van de hand van de bewoners van de Dijkgathoeve, die hiermee onder andere hun 5-jarig bestaan willen vieren. Deze bijzondere samenwerking zorgt ervoor dat de hal van de Cultuurschuur verandert in een bruisend middelpunt van kunst.

Vanavond, vrijdag 7 oktober draait er weer een film in het filmhuis. Dit keer de documentairefilm “Om de wereld in 50 concerten”. In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over 6 continenten. Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en St Petersburg en laat zien hoe de musici de harten van mensen in andere culturen veroveren. De zaal gaat om 19.30 uur open en we starten met de film om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,-.

Ook is er vanavond weer Klaverjasplezier van de club “onder Ons” in ze zaal van Dorpsvereniging de Ruimte.

Op dinsdagmorgen 11 oktober is er weer een inloopochtend van het Rode Kruis, ook deze bijeenkomst vindt vanaf half tien weer plaats in de zaal van Dorpsvereniging De Ruimte.

Woensdagavond 12 oktober komt de Postzegelclub De Snuffelaar bijeen in de Cultuurschuur, geïnteresseerden en mede-verzamelaars zijn natuurlijk van harte welkom, de avond start zo rond 19.00 uur.

Ook op woensdagavond 12 oktober oefent het koor van Burengerucht, de vonken springen er weer af , het gezang begint zo rond 8 uur !

De inloopmiddag bij het Historisch Genootschap is er elke zaterdagmiddag, de bijeenkomsten mogen zich verheugen in een steeds grotere opkomst waardoor steeds een gezellige sfeer ontstaat rond de stamtafel, de deuren gaan open vanaf 14.00 uur en we sluiten om 17.00 uur.

En houdt u de agenda alvast vrij voor de laatste 2 weekenden van oktober; er staat weer volop muziek , theater en meer op het programma.

Voor december staat een hele bijzondere expositie op het programma :
een tentoonstelling van handgemaakte kerststallen in de centrale hal van de Cultuurschuur, er zijn al 7 bijzondere kerststallen aangemeld maar er kunnen er nog meer bij. Wie daar aan bij wil dragen en zelf een kerststal heeft gemaakt of dit nog snel wil gaan doen of een handgemaakte heeft mee genomen van vakantie of er nog één van oma heeft en deze rond de kerstdagen af wil staan rond de kerstdagen, die kan dit opgeven bij jannekederegt@hotmail.com.

Laat meer zien
Back to top button