Anna PaulownaConcertEr op uitNieuwsWieringermeer

Afscheidsconcert van koor Octavia op zondag 8 mei

WIERINGERWERF – Het doek valt voor koorvereniging Octavia uit Hollands Kroon. Zij zal op zondag 8 mei haar afscheidsconcert geven in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Na 66 jaar komt er een einde aan een tijdperk van zingen; musical, operette, anderstalig, modern, pop, licht klassiek, het is allemaal voorbij gekomen in deze 66 jaar. Helaas komt er een einde het bestaan van dit koor.

De laatste 10 jaar heeft Arwin Kluft voor het koor gestaan wat duidelijk zijn vruchten afwierp. Het jubileumconcert vanwege het 60 jarig bestaan was een groot succes met musicalnummers, solisten uit het koor en van elders. Gert-Jan Weel heeft het koor op de piano begeleid. Het geplande jubileumconcert, 65 jarig bestaan van het koor,  voor 2021 heeft helaas niet door kunnen gaan vanwege de Coronamaatregelen.

Zondag 8 mei zal het koor voor de laatste keer optreden in een zogenaamd dubbelconcert met Arwin Kluft die voor de pauze het muzikale gedeelte voor zijn rekening neemt met pianist Gert-Jan Weel. Hij zal diverse nummers ten gehore brengen, Engelstalig, Italiaans en Nederlandstalig waarbij het publiek nadrukkelijk wordt verzocht om vooral mee te zingen. Het beloofd een gezellig en aanstekelijk programma te worden.

Na de pauze treedt koor Octavia op met nummers die vooral met water te maken hebben. Voor deze nummers is gekozen in verband met het uitgestelde programma met als thema “water” in het kader van 75 jaar na de onderwaterzetting van de  Wieringermeer. Helaas kon dit programma door Corona geen doorgang vinden en worden deze nummers nu ten gehore gebracht.

Zondagmiddag 8 mei om 14.30 uur aanvang van het concert in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Kaarten à €12,50 kunnen besteld worden via de website van Arwin Kluft, www.arwinkluft.nl. Zie ook www.koor-octavia.nl/agenda

Laat meer zien
Back to top button