NieuwsWieringermeer

Boot voor de deur

'Een zomer-rubriek over vakantiegangers die gaan waar de golven hen brengen.'

Aangemeerd in Middenmeer zijn Patrick en Esther Bogers uit Beverwijk.

Waar komen jullie vandaan gevaren?
Esther: “De thuishaven van onze boot is Uitgeest. We zijn via Alkmaar en Nieuwe Niedorp gisteren in Medemblik terechtgekomen. Vandaaruit wilden we via het IJsselmeer naar Edam. Na 10 minuten hadden we al door, met deze golven wordt het niet echt een ontspannen tocht dus zijn we weer teruggegaan en zo in Middenmeer terechtgekomen. We zijn hier o.a. afgemeerd om onze accu’s na te kijken en om de koelkastdeur los te peuteren omdat deze vastgeklemd zat”.

Is dit jullie eerste boot?
Patrick: “We hebben deze boot 1 ½ jaar geleden gekocht in Sneek, daarvoor hebben we diverse sloepen gehad. Deze boot is van origine een Noorse vissersboot, een Spitsgatten. Hij is zeewaardig, maar op het IJsselmeer vonden we het toch wat te spannend. We hebben onze boot de naam “NYTE” gegeven. In het Nederlands betekent dit “Genieten” “

Hoe oud is de boot en moest er nog veel aan gebeuren?
Esther: “De boot komt uit 1980, merknaam Joda 7.500, en is motorisch (60 pk) in zeer goede staat. We hebben wel de kussens vernieuwd en binnenkort zullen we de kwast voor het houtwerk ter hand nemen. Er zit een keukentje in en we beschikken over een eigen toilet.

Wat is de charme van een vakantie per boot?
Esther: “Veel vrijheid en ontspanning en normaal gesproken geen stress, nu alleen wel i.v.m. de accu’s die het laten afweten. We missen onze hond wel, die is nu bij de oppas, want hij kan helaas niet tegen de vaargeluiden die de boot produceert”.

Wat is de mooiste plek waar jullie hebben gevaren?
Patrick: “Dan zeg ik Aalsmeer, geweldig op de Westeindeplassen”.

Bedankt voor het interview, waar gaan jullie nu heen?
Esther: “ dat weten we eigenlijk nog niet, heb je nog een tip?
Interviewer: “dan zou ik aanraden om naar camping Het Bos Roept! te gaan, midden in de bossen”.

Behouden Vaart!

Foto: De Meerpeen
Laat meer zien
Back to top button