GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Brandweer, politie en buitendienst onder één dak in Wieringerwerf

Het politiebureau aan de Terpstraat in Wieringerwerf'
Het politiebureau aan de Terpstraat in Wieringerwerf’

WIERINGERWERF – De buitendienst, brandweer en politie onder één dak, op één locatie. Dat is het idee van het college om een multifunctionele ruimte te bouwen aan de Medemblikkerweg 2a in Wieringerwerf.

De gemeentewerf in Wieringerwerf is gedateerd en er moet flink in geïnvesteerd worden om het pand aan de eisen van een werkomgeving in de huidige tijd te laten voldoen. Het college denkt daarom dat de beste optie is om een nieuwe werf te bouwen. Op basis van het dekkingsplan Noord-Holland Noord van de Veiligheidsregio, waarin de aanrijtijden voor de brandweer zijn vastgelegd, moet er in Wieringerwerf een nieuwe kazerne komen. Ook de politie zoekt een nieuwe locatie in Wieringerwerf voor haar regiofunctie. Deze drie ontwikkelingen kunnen worden gecombineerd in één gebouw.

Nieuwbouw laagst maatschappelijke kosten
Door de drie partijen onder te brengen in één gebouw met één buitenruimte kan er voor de laagst maatschappelijke kosten worden gebouwd. De grond op de locatie Medemblikkerweg 2a, de huidige gemeentewerf in Wieringerwerf, is al eigendom van de gemeente. De kantoorruimten, vergaderruimten, spreekkamers en kantine kunnen door alle partijen worden gebruikt. Dit geldt ook voor de technische ruimte, serverruimte en toiletgroepen. Ook de buitenruimte kan dubbel worden gebruikt vanwege verschillende gebruikerstijden.

Intentieovereenkomst
Op basis van een getekende intentieovereenkomst met de politie en Veiligheidsregio hoopt het college de investeringskosten in het najaar van 2016 voor te leggen aan de gemeenteraad.

Laat meer zien
Back to top button