NieuwsOnderwijsWieringermeer

Buitenlesdag bij de Wegwijzer in Middenmeer

MIDDENMEER – Basisschool de Wegwijzer heeft meegedaan met de nationale buitenlesdag.  Verschillende lessen werden buiten gegeven. Zo begon groep 7/8 met buiten stil lezen in het Tiny Forest. Ook werd er breuken Stratego gespeeld en kregen de kinderen spelling door middel van een spelling-loop-spel. ’s Middags hebben de kinderen in de klas een route bedacht, in het Engels. Deze route werd dan door een ander tweetal buiten gelopen.

Groep 5/6 deed mee aan de Grote Natuurles. De kinderen maakten kennis met botanisch stoepkrijten, dat is overgewaaid uit Engeland en Frankrijk. Gewapend met een zoekkaart en stoepkrijt gingen de kinderen ‘s ochtends op zoek naar stoepplantjes op het schoolplein. Door de naam bij het plantje te schrijven kunnen anderen ook zien wat er allemaal zo tussen de stoeptegels, tegen de muren en stoepranden groeit. Door goed naar het bloemetje en de bladeren te kijken konden de kinderen het plantje determineren. Bij sommige plantjes ontdekten de kinderen beestjes als lieveheersbeestjes, mieren en een bij.  Aan het einde van de les verzamelden de kinderen zich bij het ‘buitenlokaal’ van het Tiny Forest om te inventariseren welke plantjes het meest en het minst voorkwamen. ’s Middags hebben de kinderen de warming-up van de spellingles buiten gedaan

Ook de kinderen uit groep 3/4 kregen de rekenles buiten. Groep 3 is bezig geweest met het automatiseren van de sommen. De kinderen moesten naar het juiste antwoord rennen dat op het plein genoteerd stond. Groep 4 heeft met stoepkrijt de sommen tot 100 op de getallenlijn getekend. Ook hebben de kinderen een spellingestafette gedaan.

Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen. Dit alles is voor basisschool De Wegwijzer een goede reden om regelmatig een les buiten te geven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button