BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Crisis off-shore zorgt voor ontslagen bij HGG

Foto: Erwin Slootweg
Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – Waar in de off-shore, olie- en gasindustrie de bomen eerst tot in de hemel leken te groeien heeft ook deze sector de afgelopen jaren aardig wat klappen te verduren gekregen. Leveranciers aan land krijgen daar ook mee te maken. Want als men investeringen gaat uitstellen dan is dat ook meteen aan land voelbaar.

In dit geval gaat het ten koste van de werkgelegenheid bij buizen snijspecialist HGG. Van de honderd werknemers komen er 14 gedwongen op straat te staan. Het betreft vooral de machinebouwers. Dat team wordt met elf personen ingekrompen. Ook voor drie snijspecialisten komt er een einde aan het dienstverband.

Algemeen directeur en mede-eigenaar Mark Helder geeft in de Schager Courant aan dat het bedrijf het team moet aanpassen aan de marktsituatie. ‘Deze boodschap is heel zuur. We ontslaan mensen die al lang bij HGG werken. Dat is beslist niet leuk, vervelend nieuws, maar wel noodzakelijk om de onderneming gezond te houden.’ De ontslagen medewerkers krijgen een ontslagregeling aangeboden en hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Laat meer zien
Back to top button