NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Crowdfundingsactie opgestart voor realisatie Koeteltuin

'Het plan voor de Koeteltuin'
‘Het plan voor de Koeteltuin’

MIDDENMEER – Anno 2016 zijn er weinig mensen die nog niet van het fenomeen Crowdfunding hebben gehoord. Er zijn door middel van Crowdfunding al heel veel dromen en doelen verwezenlijkt. Als pioniers van gemeente Hollands Kroon gaan de dames van Stichting Koeteltuin binnenkort ook van start met hun Crowfunding actie voor de speeltuin in Middenmeer.

Het burgerinitiatief De Koeteltuin bruist op dit moment in Middenmeer en omstreken en het is dan ook niet verwonderlijk dat juist de Koeteltuin het voortouw neemt om via deze weg geld in te zamelen. In samenwerking met het crowdfundingsplatform ‘Het Lukt Ons’ wordt op 30 oktober de actie gestart waarmee de dames een bedrag van € 6.079,- willen ophalen. Met dit bedrag is Stichting Koeteltuin weer vier speeltoestellen dichter bij het voltooien van project ‘De Koeteltuin’. “De klimpaal, bokspringpaal, balansbalken en veerplateau’s willen wij financieren door middel van Crowfunding.” legt Simone Bosma – van der Geest, lid van de kerngroep, enthousiast uit. “De gemeente Hollands kroon heeft toegezegd de helft van het op te halen bedrag te zullen doneren, mits wij de eerste helft ophalen.”

Het Lukt Ons is een initiatief van de West-Friese gemeenten, het vrijwilligerspunt en de West-Friese Uitdaging. Inmiddels is in Schagen het platform ook gelanceerd en nu mogen de dames van de Koeteltuin het eerste project van gemeente Hollands Kroon aftrappen. “Het is best spannend.” vertelt Sabine van Biljouw, penningmeester van Stichting Koeteltuin “Het is afwachten of deze manier van geld inzamelen ook in onze gemeente aanslaat. Maar gezien het enthousiasme over ons project verwachten wij een goed eindresultaat.” “We krijgen ook zoveel positieve reacties! En daarom denken wij: Het Lukt Ons!” vult Simone lachend aan.

Vanaf 28 oktober tot en met 27 november kan er gedoneerd worden aan de Koeteltuin via hetluktons.nl/nl/projects/koeteltuin-middenmeer.

Laat meer zien
Back to top button