NieuwsSchaatsenSportWieringermeer

Evelien Vijn haalt nog twee keer goud bij wereldbeker junioren in Inzell

INZELL – Op zaterdag haalde Evelien Vijn uit Wieringerwerf op de 3000 meter al een klinkende gouden medaille. Vandaag kwam ze in actie op de 1500 meter en de mass start. En opnieuw verraste ze vriend en vijand met twee sterke races.

Op de 1500 meter eindigde Vijn met 0.08 seconde voor landgenoot Jade Groenewoud, die een nieuw persoonlijk record reed. De Kazachstaanse Alina Dauranova eindigde op 2,5 seconde van Evelien Vijn op een derde plaats.

Bij de mass start van Evelien eveneens haar tegenstanders te snel af. Na een race met een uitstekende samenwerking met ploeggenoot Jade Groenewoud won Evelien met een eindtijd van 6:18:140. Daarmee bleef ze haar naaste belager Chaewon Park uit Korea ruim 2 seconden voor, Het gat met de bronzen medaille winnaar Kseniia Korzhova uit Rusand bedroeg zelfs meer dan 5 seconde. Kortom een geslaagd weekend voor de Wieringerwerfse die 3 gouden medailles meeneemt naar de polder.