NieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Facebookactie tegen stankoverlast vuilstort

logo_hvcMIDDENMEER – Aan de rand van onze polder tegen de dijk die de Wieringermeer scheidt van de gemeente Medemblik ligt de vuilstort locatie van HVC. Een uitgebreide locatie waar al jaren het afval vanuit West-Friesland en een deel van de Noordkop wordt verzameld. Echter de stankoverlast is de laatste jaren explosief toegenomen. Een inwoonster van Medemblik is daarom een Facebookactie gestart.

Margreet Schermer wordt er ‘s nachts regelmatig wakker van. De bewoonster van de Flevolaan kenmerkt de geur als zurig en een beetje chemisch. De afgelopen zeven jaar is de overlast toegenomen. Ze heeft hier al regelmatig haar beklag over gedaan bij de verantwoordelijke instanties. Nu is ze een actie gestart op Facebook. Een laagdrempelige manier om meer Medemblikkers aan te zetten tot het onderschrijven van de klachten. Haar hartenkreet werd gehoord en door veel Medemblikkers onderschreven.

HVC vermoedt dat de problemen ontstaan door het afval vanuit de kassen. Om de overlast te beperken storten ze dat afval nu al op een andere locatie. De directie verwacht dat daarmee de overlast beperkt zal worden. HVC nodigt Schermer binnenkort uit voor een bedrijfsbezoek.

Laat meer zien
Back to top button