NieuwsWieringermeer

Graffitikunst voor Campus de Terp

WIERINGERWERF – Op maandag 1 november gaan leerlingen van rsg Wiringherlant, onder leiding van graffiti artist Peter Meijn, aan de slag om de voormalige ambulancepost aan de Dokter Tamsmalaan in Wieringerwerf een Campus de Terp-uitstraling te geven. Dat doen zij met een graffiti tekening die de leerlingen zelf hebben ontworpen. De gemeente Hollands Kroon heeft het ontwerp goedgekeurd. Wethouder Mary van Gent komt rond 14.00 uur langs om de vorderingen te bekijken. Het mediateam van Campus de Terp, dat bestaat uit leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs, maakt opnames van het graffitiproject voor hun eigen vlog.

De oude ambulancepost is overgedragen aan de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, die deze locatie als haar hoofdkantoor gebruikt. In de periode van de bouw en ontwikkeling dient het gebouw tevens als uitvalsbasis voor Campus de Terp. Op dit moment is het pand weinig herkenbaar en de link met Campus de Terp is niet direct duidelijk. Daarom hebben de initiatiefnemers van de Campus aan een groep mavo-3 leerlingen van rsg Wiringherlant gevraagd om een ontwerp te maken voor een graffiti tekening die iets vertelt over Campus de Terp. Onder leiding van graffiti artist Peter Meijn kwamen zij tot levendige ontwerpen, die Meijn tot één geheel heeft gesmeed.

Op maandag 1 november gaan de leerlingen samen met Peter Meijn aan de slag om de tekening op het gebouw aan te brengen. Zij starten om 10.00 uur en verwachten de tekening in de loop van de middag af te ronden.

 

Laat meer zien
Back to top button