NieuwsPolitiekWieringermeer

VIDEO: ‘Meskers verwacht veel extra werkgelegenheid bij datacentra, GroenLinks niet’

WIERINGERMEER – Tijdens de laatste raadsvergadering nam de raad een positieve beslissing over de veertig meter hoge datacentra die zullen verrijzen aan de Tussenweg in Middenmeer. Tijdens de behandeling van het agendapunt lichten wethouder Theo Groot (CDA), ruimtelijke ordening, en Theo Meskers (VVD), economische zaken, het voorstel van het college toe.

Wethouder Meskers vertelde dat de bouw van  de datacentra opnieuw een impuls zou zijn voor de werkgelegenheid in de Noordkop. Hij sprak over 1000 banen tijdens de realisatie en de bouw van het project en hij had uit de wandelgangen vernomen dat er ook 1000 banen beschikbaar zouden zijn na de voltooiing van de bouw. Kijk hieronder naar uitspraken van de wethouder.

Na afloop van de vergadering was er bij enkele oppositiepartijen verwarring over de getallen die door Wethouder Meskers zijn genoemd. GroenLinks trekt na een reconstructie, die op 6 december j.l. verscheen, in de Volkskrant onder de titel ‘Gronings gegoochel met datacenter Google’, de cijfers van de wethouder nog verder in twijfel.

Uit de reconstructie van de Volkskrant blijkt namelijk dat ook het da­ta­cen­ter van Goog­le in het Gro­ning­se Eems­ha­ven de vooraf genoemde aantallen niet haalt. Het datacen­ter aan de Eemshaven levert volgens De Volks­krant na voltooiing 150 werkplekken op. En er werden nog eens zes­hon­derd ba­nen wor­den in­di­rect ge­creëerd door de komst van het da­ta­cen­trum. In hoeverre dat ook opgaat in de Wieringermeer is dus volgens GroenLinks nog maar de vraag.

 

Laat meer zien
Back to top button