NieuwsWieringermeer

Het is kermis in het dorp….

Foto: ANP
Foto: ANP

WIERINGERWERF – De komende dagen is Wieringerwerf voor een groot deel in de ban van kermisgangers. Voor de éénenveertigste maal wordt de kermis gehouden. Beiden kroegen in Wieringerwerf hebben voor de komende dagen een uitgebreid feestprogramma.

Vrijdagavond organiseert Eetcafé De Maaier een gezellige avond met de Telstar Music Box van Marno Kerdijk samen met zangeres Angelique mee. Bij café Bij de buren spelen de Showbuster, Johan Bouquet en Marcel Wessel, en zij worden ondersteund door DJ Jordy.

Zaterdag komen Vieze Jack en DJ Maurice café Bij de Buren op zo’n kop zetten. Terwijl Eetcafé De Maaier in Braziliaanse sferen wordt omgetoverd. Zaterdagmiddag kunnen daar eerst de verrichtingen op de Olympische spelen worden gevolgd op een groot scherm en daarna barst het Braziliaanse carnaval los. Braziliaanse hapjes en zomerse muziek beloven gezelligheid. Ook organiseert de Bridgeclub Wieringermeer zaterdag voor de tweede maal een kermisdrive. De kermisdrive wordt gehouden in de theaterzaal van de Cultuurschuur.

Na een avond flink doorhalen op de kermis is een goed ontbijt van belang. Eetcafé De Maaier begint de zondagochtend met een anti-katerontbijt. Als er een goede bodem is gelegd, in de vorm van een uitsmijter met spek, kan men weer met een gerust hart verder. Vanaf 14.00 uur kunnen de oudere kermisgangers luisteren naar het jaarlijkse kermisoptreden van het smartlappenkoor, dit jaar voor de eerste keer bij Eetcafé De Maaier. Café Bij de Buren richt zich meer op de jongere feestgangers met ’s middags vanaf 17.00 uur Oudhollands buikglijden en ‘s avonds een optreden van de band Reckless.

Op de ‘Roze Maandag’ wordt bij café Bij de buren de kermis 2016 afgesloten door feestzangers Henk Dissel en Pascal Redeker. Mocht er tijdens de kemisdagen bij café Bij de Buren ergens een stilte dreigen te vallen zal de huis DJ Berry die zonder twijfel invullen.

Kortom het is kermis in het dorp. En bij kermis hoort natuurlijk een kermis klassieker om alvast in de stemming te komen. De redactie koos uit het brede aanbod hét nummer dat in de jaren tachtig op menig kermis is gezongen, de klassieker ‘Jongens uit de polder’ van de band Shoreline. Deze keer in een uitvoering van Peter Koelewijn en het publiek. Iedereen een fijne kermis gewenst!

Laat meer zien
Back to top button