BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Het kippenhok smacht naar nieuwe locatie

Foto: pluimveeweb.nl
Foto: pluimveeweb.nl

Erik Weel van het vleeskuikenbedrijf hoopt nu op en spoedige verhuizing van de Tussenweg naar de Alkmaarseweg. Weel is al sinds 2008 bezig met de procedures rondom de verhuizing van zijn kippenfabriek.

Het kippenhok is ingesloten tussen de glastuinbouw van Agriport. Dit is voor alle betrokken geen wenselijke situatie zegt Weel. De grond aan de Tussenweg is inmiddels aangekocht door Agriport en Weel heeft al grond aan de Alkmaarseweg in zijn bezit.

Het bedrijf heeft een gebruiksrecht aan de Tussenweg om 500.000 vleeskuikens te houden. Ondanks dat Het Kippenhok momenteel geen kuikens meer houdt, houdt men het recht wel aan. ‘Je gooit tenslotte geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt’ aldus Weel. De raad vergadert 26 mei over de verplaatsing van het bedrijf. Als de raad akkoord gaat duurt het nog een jaar voor het bedrijf op de nieuwe locatie zijn deuren kan openen.

Er is veel te doen geweest over de verplaatsing van ‘Het Kippenhok’. Zoveel dat de gemeente Hollands Kroon  op haar website zelfs een eigen pagina heeft geweid aan de
verplaatsing van dit bedrijf. Die informatie vindt je hier.

{google_map}52.769701,4.953444{/google_map}

Laat meer zien
Back to top button