GemeentenieuwsNieuwsPolitiekWieringermeer

College versoepelt regels bijzondere bijstand

Minder regelsHet college heeft besloten om de regels voor het aanvragen van bijzondere bijstand te versoepelen.

Bijzondere bijstand kan aangevraagd worden voor een vergoeding in de schoonmaakondersteuning en bij bijzondere zorgkosten. Nieuw is dat het vermogen in de eigen woning niet meer wordt meegenomen om de hoogte van de bijzondere bijstand te bepalen. Dit betekent dat meer inwoners in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Ook is de vergoeding per uur voor schoonmaakondersteuning verhoogd naar maximaal € 16,– per uur. De nieuwe regelgeving gaat in per 1 januari 2016.

De hoogte van de vergoeding
De vergoeding per uur is verhoogd naar maximaal € 16 per uur. Betaalt u minder dan € 16,– per uur, dan wordt dit bedrag vergoed. Betaalt u meer dan € 16,– per uur, dan komt het meerdere voor eigen rekening. Door deze verhoging zijn er voor inwoners meer mogelijkheden om hulp te vinden en regelen.

Hulp bij aanvragen bijzondere bijstand
Alle inwoners die schoonmaakondersteuning nu zelf regelen komen – afhankelijk van hun inkomen – in aanmerking voor bijzondere bijstand. Binnenkort nemen wij contact op met inwoners die volgens onze gegevens zelf de schoonmaakondersteuning moeten regelen. Met hen wordt de mogelijkheid van bijzondere bijstand besproken en ook of zij hulp nodig hebben bij het aanvragen hiervan.

 

Laat meer zien
Back to top button