BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Hoe staat het ervoor met Camping Land uit Zee in Wieringerwerf?

Camping Land uit zee 2 (foto Camping Land uit Zee)WIERINGERWERF – De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over Camping Land uit Zee. De camping werd gesloten door het college van de gemeente Wieringermeer. De rijdende rechter kwam er nog aan te pas om uitspraak te doen in de claims van de gebruikers van de camping richting de gemeente. Een hele toestand dus!

Maar nu de gemeente Wieringermeer is opgegaan in Hollands Kroon zullen de zaken wel heel anders gaan. Er kwam in ieder geval toestemming voor de familie Tonneman uit Slootdorp om de camping nieuw leven in te blazen. Hetgeen zij doen met een geheel eigen visie, wat uiteindelijk zal zorgen voor een uniek vakantiegevoel.

Maar hoe staan de zaken er eigenlijk voor met de camping. Afgelopen week kwam er via Facebook een antwoord op deze vraag.

Land uit zee 19-06-2016Facebookbericht Camping Land uit Zee:

De stand van zaken veel mensen vragen zich af hoe zit het nu en hoe gaat het nu verder.
In 2014 hebben zijn wij als ondernemers ingegaan op een voorstel van de gemeente om er een nieuwe camping van te maken, hierdoor is door de Gemeente een explotatieovereenkomst gemaakt. Dat houd in dat beide partijen zich hieraan moeten houden, daar is in juli 2015 aan voldaan.

In dat geval stond er op dat moment niets in de weg om de grond aan ons over te dragen.
In de overeenkomst staat ook precies omschreven d.m.v. een tekening met kadastrale gegevens van de grond die wij kopen. Uit meetgegevens van het Kadaster is gebleken dat een bewoner grond van de camping heeft toegeëigend wat in de volksmond landjepik heet. Hiermee stellen wij de gemeente in kennis en de gemeente geeft aan te gaan handhaven voor de overdracht plaats vind.

Hun belofte wordt na 2 weken ingetrokken en geven aan het stuk grond te gaan verkopen aan de landjepikker. Wij als koper hadden na vele alternatieven geen optie meer om naar de rechter te stappen wat op 7 juli aanstaande dient. De rede dat wij dit jaar niet open konden gaan omdat de gemeente de grondoverdracht ging boycotten, hiermee wisten wij niet meer wanneer de grond werd overgedragen wat uiteindelijk in april van dit jaar heeft plaatsgevonden.

In de periode hebben wij meerdere malen verzocht om hand te haven wat uiteindelijk bij de hoorcommissie Hollands Kroon op het bordje kwam. Deze hoorcommissie heeft ons in het gelijk gesteld en geeft aan dat er gehandhaafd moet worden en er geen sprake is van verjaring, de ambtenaar gaat dit advies opvolgen en de desbetreffende wethouder deels ook. Dit is buitenproportioneel wat hier gebeurd is vanuit de gemeente.

De gemeente geeft nu aan omdat jullie Camping Land uit zee de stap naar de rechter hebben gezet, de uitspraak zullen volgen en uitvoeren. Ons doel is om onze gasten in de toekomst een veillige uit- en inrit te geven, het gaat niet om het winnen het gaat om de afspraken die je met elkaar maakt en nakomt.

 

Laat meer zien
Back to top button