NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Huttendorp Middenmeer vertier voor ruim 150 bouwers

_MG_9099MIDDENMEER – In het laatste weekend van de zomervakantie organiseert de ijsclub Middenmeer het jaarlijkse Huttendorp. Het eerste jaar organiseerde men dit op de locatie van de ijsbaan in Middenmeer, maar vanwege slecht weer is men het tweede jaar uitgeweken naar een andere locatie om het derde jaar uiteindelijk op de Havenkade neer te strijken. En sindsdien wordt daar jaarlijks een tweetal dagen vol timmerplezier georganiseerd voor de jeugd van

_MG_9100
Foto: De Meerpeen

Middenmeer. Dit jaar timmert men alweer voor de zevende keer. Oorspronkelijk initiator van het huttendorp was de bekende Middenmeerse bladenman Arie Poland.

 

Al dagen van tevoren zijn de vrijwilligers in touw om de voorbereidingen te treffen voor het Huttendorp Middenmeer. De kinderen krijgen de gelegenheid om met beschikbaar gesteld materiaal een echte hut te bouwen. Tussen de middag wordt er met zijn allen gezellig gezamenlijk gegeten.

_MG_9102Na alle timmerwerkzaamheden is het natuurlijk de bedoeling dat de bouwwerken worden getoond aan de familie. Daarom wordt op zaterdagmiddag om 14:45 uur het “Huttendorp” aan de Havenkade geopend voor belangstellenden. Tot die tijd is het een bouwplaats voor timmerende kinderen.

Om een dergelijk evenement met vrijwilligers neer te zetten ben je afhankelijk van sponsoring uit het bedrijfsleven. Gelukkig kan de ijsclub Middenmeer rekenen op vele sponsoren die allemaal hun steentje bijdragen. Zo zorgen Kennemer Plastic Industrie en Sweetpoint puntparika’s jaarlijks gezamenlijk voor ruim 1200 pallets, die dan door Van Wieren naar Middenmeer worden gebracht en opgeslagen. De Meerhoeve regelt bijvoorbeeld de catering voor het Huttendorp en iedereen draagt op zijn manier een steentje bij om dit evenement tot een succes te maken.

_MG_9103_MG_9098

Laat meer zien
Back to top button