Agrarisch nieuwsNieuwsWieringermeer

Recordaantal deelnemers aan NK Stro laden

'Organisatie NK stro laden' - Foto aangeleverd
‘Organisatie NK stro laden’ – Foto aangeleverd

WIERINGERWERF – Nog nooit heeft het evenement zoveel deelnemers getrokken als dit jaar, meldt de organisatie achter het evenement enthousiast. De titelstrijd rond het stro stapelen dat dit jaar voor de derde keer in Noord-Holland georganiseerd wordt, trok vorig jaar nog een 12-tal teams van ieder 7 personen. Dit jaar zouden het zomaar 20 teams kunnen worden.

Organisator Jacob Geluk ziet vooral een toename in teams buiten de eigen regio. ‘De verschillende dorpskernen uit Hollands Kroon zijn altijd al goed vertegenwoordigd. Dit jaar zien we ook aanmeldingen van Marken, Callantsoog, Waarland en zelfs uit de Flevopolder binnenkomen. Het wordt nog spannend of het ons dit jaar eindelijk lukt de titel naar Hollands Kroon te halen!’, aldus Geluk.

Strategie
De titelhouders is het team Blunderhiem uit Friesland, wat bestaat uit een 7-tal zeer ervaren stroladers. ‘Wat je bij hun ziet is dat ze strategisch laden en heel goed weten wat ze doen. De mannen zijn zeker niet de jongste, maar ze zijn reuze snel!’

Het is juist de strategie, of het ontbreken eraan, wat voor de toeschouwers veel kijkplezier oplevert. Jacob: ‘Heel mooi om te zien hoe het publiek meeleeft met wat er op het veld gebeurd. Je ziet de spierkracht, snelheid en samenwerking die nodig is om alle balen op een goede manier op de wagen te krijgen. En als de wagen uiteindelijk ongeschonden de eindstreep – het oversteken van een serie wegdrempels – haalt juicht het publiek mee. Sensatie voor jong en oud gegarandeerd!’

Het Nationaal Kampioenschap Stro laden vindt plaats op zondag 28 augustus van 13.00-16.00 bij Bezoekboerderij ‘Leven van de wind’ aan de Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button