Ingezonden brievenNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Ingezonden Brief: ‘Hollands Kroon op de kaart’ door Auke Stielstra

In de raadsvergadering van 22 november werd wederom duidelijk wat voor een stelletje amateurs er in het college en raad, met voorop Jaap Nawijn, zitten. Dit bleek vooral bij de inspreek beurt van Jervin Tonneman. Hij wilde inspreken over de hobbels die hij had ondervonden en nog ondervindt in de ontwikkeling van de camping in Wieringerwerf. Dit werd hem gelijk verboden.

Dan maar inspreken over zijn bedrijf, waarmee hij in het verleden werk verrichtte voor de gemeente. Helaas kon hij dat niet zonder de camping te noemen. Want door zijn gevecht met de gemeente, waarbij hij alles gewonnen heeft wat er maar te winnen viel, blijkt de gemeente bij monde van Jaap Nawijn en vooral Theo Groot een slechte verliezer.

Theo Groot heeft nu zijn dreigementen die hij uitte tijdens de onderhandelingen in daden omgezet. Namelijk dat Tonneman met zijn bedrijf Jervin’s Bouwchemie, geen opdrachten meer van de gemeente krijgt. Dat wilde de heer Tonneman aan de kaak stellen maar kon dit niet zonder de camping te noemen. Toen dit gebeurde werd hem door Nawijn het spreken onmogelijk gemaakt en niemand van de raad greep in.

Dit alles vind ik mag niet ongestraft passeren.  Dit riekt naar chantage en moet gestopt worden; hoe dan ook! Wat zou in mijn ogen de raad moeten doen, op zijn minst een Motie van treurnis indienen tegen deze twee en wie die motie niet steunt is het niet waard om de inwoners van deze gemeente te vertegenwoordigen.

Auke Stielstra

Laat meer zien
Back to top button