NieuwsWieringermeer

Kerstwandeling Wieringerwerf ondanks de regen groot succes

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – Afgelopen woensdag werd er vanuit de gezamenlijke kerken van Wieringerwerf een kerstwandeling gehouden. Het regende behoorlijk, maar er was toch een flinke opkomst. Veel mensen hadden een lichtje meegenomen voor onderweg. Langs de route hadden ook veel mensen een lampje neergezet.

De start was in de Katholieke Kerk, waar keizer Augustus de mensen ontving en hen gebood zich te laten inschrijven voor een volkstelling. De soldaten van de keizer stuurde het volk in groepjes op pad.

De eerste stop was bij de herberg het Kompas. Daar kregen de reizigers iets te drinken aangeboden. Er was weinig plaats in de herberg dus de mensen trokken verder langs de velden van Efrata, bij PCB het Baken. Daar hielden de herders de wacht bij hun schapen en kon men de Engelen horen zingen in de vorm van het Engelenkoor Arrival.

De volgende stop voor de reizigers  was het paleis de Cultuurschuur waar Herodes de mensen ontving en hen gebood het kindje te zoeken en hem te vertellen waar het was.
Onderweg naar de Samenstroom kerk waar de ster boven straalde, kwam men de drie wijzen tegen die ook op zoek waren.

In de kerk was een stal met daarin Jozef, Maria en het kindje. Het kindje is gevonden! Het einde van deze barre tocht door de regen, maar binnen was het gezellig en warm. Er was kraamzorg en beschuit met muisjes en werden kerstliederen gespeeld door koperblazers. Ondanks de regen een geslaagde kerstwandeling.

Laat meer zien
Back to top button