Hollands KroonNieuwsOnderwijsWieringermeer

Kinderen van Kindcentrum de Terp nemen een kijkje in de toekomst

WIERINGERWERF – Op vrijdag 21 april nemen de kinderen van Kindcentrum de Terp – dat nu in aanbouw is op Campus de Terp in Wieringerwerf – een kijkje in de toekomst. Ze brengen een bezoek aan de bouwplaats waar de eerste contouren van het kindcentrum stap voor stap zichtbaar worden. De kinderen zullen een symbolische eerste paal slaan en een tijdcapsule begraven. Na de zomervakantie van 2024 nemen kinderopvangorganisatie Kappio en drie basisscholen uit Wieringerwerf hun intrek in Kindcentrum de Terp: de Don Boscoschool (Sarkon), De Triangel (Surplus) en Het Baken (Kopwerk). Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van het kindcentrum. Om de kinderen voor te bereiden op de aanstaande verhuizing, organiseren de scholen een bouwproject. Als kick-off van dit project brengen zij op 21 april een bezoek aan de bouwplaats.

Paal en capsule
Onlangs bracht aannemer De Geus Bouw een bezoek aan de scholen. Hij bracht houten palen mee, met het verzoek aan de leerlingen om deze te versieren. Tijdens de kick-off op de bouwplaats mogen de kinderen deze als symbolische eerste paal slaan. Daarnaast hebben de kinderen een tijdcapsule gevuld met een aantal spullen die de huidige tijd markeren, zoals de krant van 21 april, foto’s van de huidige schoolgebouwen, verhalen en
tekeningen van de kinderen over een dag op school en bij de opvang in 2023. Na deze handelingen volgt een rondleiding over de bouwplaats. De kinderen doen aansluitend gezamenlijk mee aan de Koningsspelen.

Wat is Campus de Terp?
Campus de Terp is straks dé plaats in de Wieringermeer waar alle inwoners van 0 tot 100 kunnen leren, sporten, recreëren en elkaar ontmoeten in een groene, duurzame, uitdagende en innovatieve omgeving. Onderwijs, kinderopvang, het bedrijfsleven, de overheid, sport en recreatie werken nauw met elkaar samen, en geven zo een flinke impuls aan de leefomgeving en het welzijn in de Wieringermeer.

Laat meer zien
Back to top button