Hollands KroonHollands Kroonse UitdagingNieuwsTennisVerenigingsnieuwsWieringermeer

Tri-tennis bij Tennisvereniging Sluis1

HOLLANDS KROON – In 2022 lanceerden Microsoft en de Hollands Kroonse Uitdaging het Iedereen kan meedoen-fonds. Verenigingen uit Hollands Kroon konden een aanvraag voor een bijdrage uit dit fonds doen. Bij tennisvereniging Sluis 1 in Slootdorp wilden ze door middel van Tri-tennis vooral de jeugd mee laten doen. De bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds maakte dit financieel mogelijk.

Tri-tennis
De Tri-tennis tenniswall bestaat uit een speelveld van weerbestendig zeil dat aan veren in een metalen frame hangt. Wanneer de bal tegen het speelveld geslagen wordt zal de bal altijd met dezelfde snelheid terugkomen, ongeacht de snelheid waarmee de bal geslagen wordt. Wanneer de bal geslagen is, heb je voldoende tijd om je voor te bereiden op de volgende slag.

Naast het ‘fun’ aspect heeft de Tri-tennis tenniswall ook een educatief aspect. In trainingen kan de Tri-tennis oefenmuur gebruikt worden om alle basisslagen (forehand, backhand, service) technisch aan te leren of te verbeteren. Doordat de bal met een lage snelheid terugkomt, is Tri-tennis ideaal om techniek aan te leren bij zowel kinderen als volwassenen.

Laat meer zien
Back to top button