NieuwsPolitiekWieringermeer

“Kosten onderhoud Moedermavo monument voor Hollands Kroon”

Foto: Nienke Eversdijk
Foto: Nienke Eversdijk

Als het aan raadslid Peter Meijer (Senioren Hollands Kroon) ligt wordt het, in 2004 opgerichte monument aan de Brugstraat in Middenmeer, met enige regelmaat op kosten van de gemeente Hollands Kroon onderhouden.

Toen midden de jaren zeventig van de vorige eeuw Anton Remmers met het idee kwam om ouders van zijn leerlingen de gelegenheid te geven om een MAVO-diploma te halen, kon hij niet vermoeden dat dit aan een grote behoefte voldeed. Anton Remmers was de directeur van de mavo in Middenmeer. Hij had wat ruimte in het lesrooster om overdag wat extra lessen te geven. Op een advertentie in het plaatselijke krantje en in een damesblad meldden zich de eerste cursisten, die van Alkmaar tot Texel kwamen.

“Hollands Kroon trots zijn op het initiatief wat in 1975 is ontstaan. Een initiatief dat nationaal en internationaal aandacht kreeg. Daarom moet het monument een definitieve plek krijgen in de gemeenschap. En is het niet meer dan billijk dat de gemeente hier de kosten voor draagt.” aldus Peter Meijer.

Dat het initiatief van de Moeder Mavo het nodige stof heeft doen opwaaien blijkt uit de uitzending van Andere Tijden die op zondag 9 december 2012 werd uitgezonden.

Andere tijden Moeder Mavo

 

Laat meer zien
Back to top button