NieuwsWieringermeer

Laatste kaarten voor Goede doelen diner in de verkoop

Foto Goede doelen diner
Foto: Boerenversmarkt

SLOOTDORP – Net als bij de eerste twee edities sluiten de Boerenversmarkt 2016 af met een Goede Doelen Diner. De hele versmarkt staat namelijk naast het promoten van de agrarische sector in het teken van de Actie ‘Cycling For Air’.

‘Cycling For Air’ is een initiatief van een aantal wielervrienden van de familie Rustenburg uit Wieringerwerf. Deze club zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Met elkaar zamelen ze zo veel mogelijk geld in voor onderzoek naar deze slopende ziekte, met als doel dat uiteindelijk kinderen met Cystic Fibrosis een beter en langer leven kunnen krijgen.

Het Goede Doelen Diner wordt dit jaar verzorgd door Ed en Mieke Bontekoning van Mieke’s Eten & Drinken aan de N99, Hippolytushoef. Zij stellen een heerlijk diner samen met streekproducten die ook op de markt verkrijgbaar zijn. Zodra het menu bekend is kunt u dit ook op de site lezen. Ed & Mieke worden ondersteund door leden van Lionsclub Wieringermeer e.o. die assisteren bij het klaarzetten en de bediening verzorgen.

Het diner is voor iedereen toegankelijk! Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 50,- per persoon. Hiervoor kunt genieten van het diner waar twee consumpties naar keuze bij inbegrepen zijn. De opbrengst gaat, na aftrek van kosten, naar de ‘Cycling For Air’. Er zijn nog plaatsen voor het diner beschikbaar. Reserveren kan via info@tulpenexcursie.nl.

Madelon Rustenburg vertelt hieronder hoe het is om taaislijmziekte te hebben.

Ik ben Madelon Rustenburg, ben 7 jaar en woon in Wieringerwerf. Ik heb een ziekte die niet zo vaak voorkomt, CF, ook wel taaislijmziekte genoemd. Door het taaie slijm dat in heel mijn lichaam zit ben ik vaak ziek en kan ik de laatste tijd regelmatig niet naar school omdat ik vaak erge buikpijn heb. Ook moet ik vaak hoesten, kan ik soms niet goed ademhalen en ben ik snel moe. Ik moet elke dag sprayen en vernevelen en moet dagelijks heel veel medicijnen gebruiken. Ook krijg ik elke dag sondevoeding omdat ik eigenlijk heel veel moet eten, maar dat lukt niet. Ook moet ik veel bewegen. Ik zit op zwemmen en dansen en op school gymmen we twee keer per week, maar ik kan niet altijd mee doen. Heel regelmatig moet ik naar het ziekenhuis in den Haag, waar een speciaal CF centrum is. Soms moet ik opgenomen worden en ik krijg vaak onderzoeken. Prikken vind ik stom en dat lukt ook nog eens vaak niet bij mij. Ik heb hele lieve dokters.

Mijn ziekte is nog niet te genezen daarom hoop ik dat je ook bij het Boerenversmarkt diner komt, zodat we veel geld kunnen inzamelen om mensen met CF langer te laten leven. Ondanks alle medicijnen zijn er nog steeds veel kinderen met CF, die niet volwassen worden. Dat mogen we toch niet laten gebeuren?

Liefs Madelon

 

Laat meer zien
Back to top button