BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Land uit zee en Hollands Kroon komen er samen niet uit

Foto: Erwin Slootweg
Foto: Erwin Slootweg
WIERINGERWERF – Het echtpaar Tonneman en de gemeente Hollands Kroon hebben geen schikking weten te bewerkstelligen over de perikelen rondom de camping Land uit Zee.

Tonneman heeft de rechter nu om een vonnis gevraagd. Vorige week was er een zitting tussen de gemeente Hollands Kroon en de eigenaren van camping Land uit Zee. In een tussenvonnins stelde de rechter Tonneman al in het gelijk in de zaak van de ‘gestolen’ vierkante meters grond door buurman Harry Vonk. De grond die de gemeente ook verkocht aan de familie Tonneman.

On­der­ne­mer Jer­vin Ton­ne­man en Hol­lands Kroon heb­ben geen schik­king we­ten te tref­fen over cam­ping Land uit Zee in Wie­rin­ger­werf. Ton­ne­man heeft de rech­ter nu om von­nis ge­vraagd, waar­na er scha­de­ver­goe­ding van de ge­meen­te zal wor­den geëist.

De rechter was helder in deze zaak. Tonneman heeft recht op de grond die Vonk in gebruik heeft. De gemeente Hollands Kroon moet een schadevergoeding betalen als die de grond niet kan of wil leveren aan Tonneman. Tevens hangt de Hollands Kroon een schedevergoeding bocen het hoofd voor alle vertragingen die zijn ontstaan door hun toedoen.

Laat meer zien
Back to top button