BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Mogelijk meer datacenters op Agriport A7

'Eén van de datacenters van Google in Nederland' - Foto: Google
‘Eén van de datacenters van Google in Nederland’ – Foto: Google

MIDDENMEER – Het initiatief van Microsoft lijkt navolging te krijgen. Enkele wereldwijd opererende softwarebedrijven zien een vestiging op Agriport A7 ook wel zitten. Maar er zijn een paar haken en ogen aan de wensen die een snelle vestiging in de weg staan.

Op verzoek van de grondeigenaar wil de gemeente Hollands Kroon de bouwhoogte voor datacenters verhogen van 15 naar 40 meter. Dat is voor de internationaal opererende bedrijven een harde eis. Tegenwoordig worden datacenters steeds vaker in de hoogte gebouwd. Bekabeling zoals glasvezelverbindingen en energievoorzieningen zijn op die manier makkelijk tot stand te brengen.

De gemeente verwacht door de bouw van de datacenters honderden extra banen. De gemeenteraad is straks aan zet om de voorliggende plannen te beoordelen. Hierbij heeft men in het project van Microsoft een goede graadmeter aangaande werkgelegenheid en stimulans voor de lokale economie. Mocht de gemeenteraad niet akkoord gaan met de verhoging van de bouwlimiet dan zullen de geïnteresseerde partijen zo goed als zeker afhaken voor de locatie Agriport A7.

Laat meer zien
Back to top button