NieuwsWieringermeer

Meer dan 1000 kinderen genoten tijdens 55ste Vakantiespelen in het Dijkgatbos

WIERINGERWERF – Na deze week zit het er al weer op: de 55ste Vakantiespelen in het Dijkgatbos. Vier weken lang konden in totaal meer dan 1000 kinderen naar hartenlust spelen in de natuur onder de enthousiaste leiding van eenheel team vrijwilligers van Stichting Vakantiespelen Dijkgatbos.

Wel of geen Vakantiespelen
In 2020 ging het evenement voor het eerst sinds de oprichting in 1964 niet door vanwege corona. Ook dit jaar was het lang onzeker of de Vakantiespelen plaats konden vinden. Maar met een aantal aanpassingen en de regels van het RIVM kwam er groen licht. Dat er behoefte was bleek wel, want kort na de bekendmaking zaten alle weken vol.

Naar buiten
En wie wil dat niet. Een week lang in het bos spelen: huttenbouwen, slootje springen, levend stratego spelen, voetballen, broodjes bakken, zwemmen in het IJsselmeer en van de dijk af glijden op de zeepbaan! Het gelach wat in de zomer uit het bos kwam getuigt van het feit dat de kinderen genoten van de vele activiteiten die voor hen georganiseerd werden.

Vakantiespelen als basis
Mikal Folkertsma, boswachter bij Staatsbosbeheer geeft aan blij te zijn dat het gelach van de kinderen weer te horen is in het bos dit jaar. ‘Activiteiten zoals de Vakantiespelen leggen een basis om waardering en respect voor de natuur te creëren bij kinderen. Als oud-deelnemer aan de Vakantiespelen kan ik dit van harte onderschrijven.’

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button