ConcertEr op uitNieuwsWieringermeer

Meimaand is concertmaand bij ‘Stichting Muziekvrienden Samenstroom’ in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Doel van de Stichting is om in de Samenstroomkerk de inwoners van Wieringerwerf en Hollands Kroon te verwennen met allerlei soorten muziek. En dat gaat lukken! Het eerste concert dat de Stichting Muziekvrienden Samenstroom in april organiseerde werd zeer goed ontvangen. Gelukkig maar, want elk begin is natuurlijk onzeker.

In mei staan er zelfs twee concerten op de agenda. Het eerste is op 15 mei, 14.30 uur. Dan komen Alan Laurillard, saxofonist en Marian Vis, organist, naar de Samenstroomkerk. Zo op het eerste gezicht lijkt het een ongebruikelijke combinatie. Maar Marian en Alan bewijzen dat met goede muziek alles mogelijk is. Zij maken nieuw repertoire van ‘oude gouden’ nummers; eigen versies van bekende popsongs in een verrassend nieuw jasje. Het wordt een vrolijke middag voor jong en oud.

Op 29 mei staat het volgende concert gepland. Dan spelen organist/pianist Henk Veldman en pianist Marius van der Kuijl de sterren van de hemel. Op vleugel en orgel wordt het een ware battle tussen twee virtuozen. Onder meer passeren diverse dieren uit Carnaval des Animaux van Camille Saint Saens de revue. Maar ook zal muziek van bv Queen en Suptertramp te horen zijn. Een spectaculaire quatre mains mag niet ontbreken.

U bent van harte welkom. De concerten zijn gratis. Wel zal er een collectebus staan ter bestrijding van de kosten.

Laat meer zien
Back to top button