BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Nuon wil Wieringermeerders mee laten doen in zonne-energieproject

Zonnepanelen weideWIERINGERWERF – Maandagavond 21 november organiseert de Nuon een bijeenkomst in de Cultuurschuur. Hier zal worden gesproken over de mogelijkheden om als particulier te participeren in de aanleg van de zonnepanelen die vanaf media 2018 bij de windmolens komen te liggen.

Nuon wil, zoals eerder door de Schager Courant bericht, door plaatsing van zo’n 105.000 zonnepanelen bij vijftig van haar turbines in het Windpark Wieringermeer circa tienduizend huishoudens van elektriciteit voorzien. Dit vergt een mega investering van circa 30 miljoen euro. De zonnepanelen zullen op rails worden geplaatst op de zogenaamde kraanopstelplaatsen bij de windmolens. Tevens onderzoekt Nuon de mogelijkheid om land in de buurt van de molens, waar het lastig boeren is, mee te nemen in het plan van de zonne-energie.

Tijdens de informatieavond kunnen bezoekers op elk gewenst moment binnen lopen. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. Medewerkers van Nuon zijn aanwezig om te vertellen en vragen te beantwoorden over het proefproject. Tevens geeft Crowdfundingorganisatie One Plante Crowd uitleg over mogelijkheden om te participeren.

Laat meer zien
Back to top button