GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Column Ronald den Boer: ‘Donald Trump en Hollands Kroon’

Column Ronald den Boer SC 12112016HOLLANDS KROON – Ondanks dat we erg ons best doen om alles met betrekking tot de Wieringermeer (en de rest van Hollands Kroon) in de gaten te houden, missen we zo af en toe wel eens iets. Afgelopen zaterdag plaatste Ronald den Boer, journalist bij de Schager Courant in deze krant een column met betrekking tot de politiek in Hollands Kroon.


Donald Trump en Hollands Kroon

Wat hebben de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en de jongste rel rond burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon met elkaar gemeen?

Beide laten de gapende kloof zien tussen de politieke elite en het ’gewone volk’. De elite bepaalt volgens een groeiende groep ontevredenen wat politiek correct is, praat recht wat krom is en houdt elkaar de hand boven het hoofd.

In een verklaring op de PvdA-website over de ’kwestie Nawijn’ bevestigt vertrekkend fractievoorzitter Fijko van der Laan dat beeld. Juist de PvdA wordt door critici gezien als symbool voor regenteske plucheplakkers, die geen benul hebben van wat er onder kiezers leeft.

Van der Laan laat slechts een hartgrondig foei klinken over de zure gekken-opmerking van Nawijn. Een vertrouwenscommissie praat er achter gesloten deuren over en rapporteert vertrouwelijk aan de Commissaris der Koning. Iedereen drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was.

Een overzicht in deze krant, waaruit blijkt dat Nawijn ook in zijn vorige gemeenten omstreden was, doet Van der Laan – lid van de commissie die Nawijn ooit voordroeg – af als ongenuanceerd.

Welke nuance had hij gewild? Er is niks gebeurd? Het is wel gebeurd maar het is niet erg? Bij de marine, waar Van der Laan diende, hebben ze een term voor goedpraterij: aflulverhaal.

Laat meer zien
Back to top button