NieuwsWieringermeer

Oud-Wieringermeerse Janneke Willemse presenteert Muziekinstuif

WIERINGERWERF – Het programma is rond: er zijn heel veel verschillende muziekinstrumenten verzameld, de muzikanten van  het Circusorkest zijn druk aan het repeteren, de muzikale speurtocht is uitgezet, de lokalen ingericht, limonade en lekkers besteld. De dirigent heeft er zin in en de circusdirecteur oefent op zijn tekst: niets is aan het toeval overgelaten om de Muziekinstuif, op zaterdag 2 oktober om 13.30 uur in De Cultuurschuur Wieringerwerf, tot een groot succes te maken!

Al was het wel even een tegenvaller dat Koningin Máxima de opening niet gaat verrichten, want wie is een groter pleitbezorger van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen dan onze koningin? In de week van haar 50ste verjaardag, afgelopen mei, toerde Máxima door het land om het belang van muziekonderwijs onder de aandacht te brengen. Ook in het interview met Matthijs van Nieuwkerk dat op haar verjaardag werd uitgezonden, sprak Máxima erover. De organisatie van de Muziekinstuif had haar graag uitgenodigd, maar heeft daar, gezien de drukke agenda van de koningin, vanaf gezien. En ging op zoek gegaan naar een andere aansprekende en deskundige gast, van wie de kans groter was dat zij beschikbaar was.

Die werd gevonden in de persoon van Janneke Willemse, presentator, ‘Blonde Belegger’, bekend van radio en tv, geen verstand van muziek maar wel geboren en getogen in de Wieringermeer. Janneke zal het programma aan elkaar praten.

Mis deze instuif niet, vol is vol, meld je daarom aan op muziekinstuif@gmail.com. Zie voor het uitgebreide programma: www.decultuurschuur.nl Het evenement wordt georganiseerd door Harmonie De Eendracht Kolhorn, Fanfare Creona Wieringerwerf en Muziekschool de Cultuurschuur. Met medewerking van Janneke Willemse (presentator), John Numeijer (dirigent circusorkest) en Peter Middelburg (circusdirecteur).

 

 

Laat meer zien
Back to top button