NieuwsWieringermeer

Team Sportservice nodigt uit mee te doen aan Nationale Diabetes Challenge

NOORDKOP – Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor je geheugen en een half uur per dagen met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Logisch dus dat Team Sportservice meedoet aan de Nationale Diabetes Challenge. Op maandag 17 mei starten deelnemers om 10.00 uur vanaf het Fitveld in Schagen en een dag later vanaf beweegplein the Movement in Middenmeer.

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven voor de groepschallenge. “Deze is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes hoor”, haast Sanne Melching van Team Sportservice zich te zeggen, “iedereen kan meelopen. Je werkt samen met anderen op een eenvoudige manier aan je gezondheid. We gaan elke week op dezelfde dag op pad. Op maandag in Schagen en dinsdag in Middenmeer. De twintig-wekenchallenge wordt afgesloten met een landelijk evenement.”

Topsporter volleybal
Het initiatief van de NDC komt bij Bas van de Goor vandaan. De voormalig topsporter volleybal zet zich al jaren in voor een gezondere leefstijl bij mensen met diabetes. “Tijdens deze wandeltraining lichten de begeleiders de challenge toe. Met het verspreiden van ons verhaal hopen we nog meer mensen in beweging te brengen.”

‘Bas van de Goor, initiatiefnemer van de challenge, vrolijk lachend in de camera’ – Foto: Ronald Hoogendoorn

Meer sociale contacten
De initiatiefnemer ziet dat de NDC positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes heeft. Van de Goor: “Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. En deelnemers geven hun leven een hoger cijfer en hebben meer sociale contacten gekregen.”

Buitenlucht en in beweging
Sanne is degene die zich vanuit haar werk bij Team Sportservice heeft aangesloten bij de landelijke Diabetes Challenge, waar ook individuen aan mee kunnen doen. “Ik wil meer mensen motiveren mee te lopen. Ik weet hoe goed het is voor je. Buitenlucht, in beweging zijn, misschien wel nieuwe mensen leren kennen. Op alle vlakken word je er beter van”, aldus de buurtsportcoach.

Twintig weken aaneen
De NDC is een laagdrempelige opstap naar beweging. In totaal gaan de groepen in Schagen en Middenmeer twintig weken achtereen aan de wandel. Tijdens de wandelingen wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Deelname is gratis en je bent niet verplicht elke week aanwezig te zijn. “Maar het is natuurlijk wel gezellig als we een hechte groep worden”, lacht de buurtsportcoach.

Aanmelden op TS-pagina
Aanmelden voor de wandelchallenge kan op de speciale pagina die Team Sportservice aangemaakt heeft. Die is  voor Middenmeer hier te vinden: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/hollandskroon/

Laat meer zien
Back to top button