NieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Veranderde regels en werkgebied Belbus

belbus logoNOORDKOP – De belbus heeft enkele wijzigingen doorgevoerd. Het betreft enerzijds een wijziging van de regeling van het meenemen van begeleiding. Tot 1 januari 2017 kan men nog gebruik maken van deze service in de huidige vorm via het aanvraagformulier op de website. Vanaf die datum is er een andere regeling van kracht met uitgebreidere mogelijkheden. Anderzijds is een aanscherping van de grenzen van ons werkgebied doorgevoerd. De wijziging van het werkgebied gaat in per 1 september 2016.

Begeleiding
De nieuwe regeling wordt: Iemand die lid is van de Belbusverenging Noordkop (de klant) kan één of meerdere blanco lidmaatschappen kopen voor €15 per stuk, die een jaar geldig zijn en automatisch worden verlengd. De kosten van de rit van de klant en van de meereizende perso(o)n(en) worden geïncasseerd bij de klant.  

Bij reservering moet heel duidelijk worden aangeven hoeveel personen er meegaan. Voor alle duidelijkheid, de nieuwe regeling geldt dus voor alle meereizende personen, dus ook de personen die in de huidige situatie begeleider zijn en nu nog kosteloos mee kunnen reizen.

Door middel van een aantal voorbeelden wordt de nieuwe regeling nog wat verduidelijkt. 

Voorbeeld 1: een inwoonster van Wieringerwerf wil met haar kleindochter uit Leeuwarden, die bij oma logeert, een dagje naar de markt in Schagen. Oma heeft een blanco lidmaatschapskaart gekocht. Ze reserveert met de email of telefoon, ze geeft door voor hoeveel personen en de kosten worden automatische van haar rekening geschreven.

Voorbeeld 2: een inwoner van Nieuwe Niedorp gaat een hapje eten in Den Oever met zijn vriend uit Arnhem. Hij reserveert voor twee personen, boekt meteen de terugrit en maakt gebruik van de mogelijk om nog een biertje te drinken zonder rekening te moeten houden met het feit dat hij zelf nog moet rijden.

Voorbeeld 3: een inwoner uit Hippolytushoef moet naar het ziekenhuis in Den Helder en is rolstoel gebonden. De persoon is niet instaat om de rolstoel zelf voort te bewegen en heeft daarbij begeleiding nodig. Bij reservering geeft meneer aan dat hij rolstoel gebonden is en een begeleider meeneemt.

Werkgebied
Vanaf 1 september 2016 is het werkgebied van de belbus, het gebied waar wij de klanten naartoe kunnen brengen, gewijzigd. De reden daarvan is dat we klanten moesten afbellen met de vervelende mededeling dat we de gereserveerde rit niet konden uitvoeren. Redenen zijn dat we onvoldoende voertuigen hadden of te weinig chauffeurs of dat klanten te veraf wonen, dat wil zeggen buiten Hollands Kroon. We hebben de grenzen waar we komen en wie er lid mogen worden weer aangescherpt.

'Het nieuwe werkgebied van de bel bus'
‘Het nieuwe werkgebied van de bel bus’
Laat meer zien
Back to top button