GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Vertrouwenscommissie oordeelt over gedrag Jaap Nawijn

'Burgemeester Jaap Nawijn'- Foto: Hollands Kroon
‘Burgemeester Jaap Nawijn’- Foto: Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De ‘zure gekken’ uitspraak van burgemeester Jaap Nawijn aan het einde van begrotingsvergadering is aanleiding voor de fractievoorzitters van de politieke partijen in Hollands Kroon om een vertrouwenscommissie te formeren.  Gisteravond kwamen de fractievoorzitters bij elkaar voor een besloten overleg. De commissie, die bestaat uit een aantal raadsleden, spreekt in beslotenheid met en over Nawijn. Tevens rapporteert de commissie zijn bevindingen aan de commissaris van de Koning, Johan Remkes.

Het is nog niet zeker of er een openbaar debat komt in de raad over de opmerkingen van de burgemeester. Voorman van de ChristenUnie, die normen en waarden hoog in het vaandel hebben, is er een groot voorstander van om het ook in de openbaarheid te kunnen bespreken. Conform de verwachtingen zijn het de coalitiepartijen, de bestuurderspartijen VVD en CDA, die hierin terughoudend zijn.

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat voor de familie Lombaard de uitspraken van Nawijn de laatste druppel zijn geweest. Sinds 2012 heeft de familie al meerdere malen het gevoel gehad te zijn  gekoeioneerd door de gemeente en de éérste burger van Hollands Kroon in het bijzonder. Men overweegt nu een aanklacht van smaad en laster.

Laat meer zien
Back to top button