GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

VIDEO: Burgemeester Jaap Nawijn schoffeert familie Lombaard

HOLLANDS KROON – Als je het ambt van burgervader bekleed ben je de vertegenwoordiger van alle burgers van je gemeente. Tenminste dat zou zo moeten zijn. Maar gisteravond bleek na de begrotingsvergadering dat niets menselijks onze burgervader vreemd is. Na eerst wat gekkigheid met de griffier te hebben gemaakt valt het oog van de burgemeester op de familie Lombaard. De uitspraken die hij dan doet zijn schofferend en burgemeester onwaardig.

De familie Lombaard is al jaren verwikkeld in een rechtszaak met de buren Blijerveld. Op één of ander wijze is de gemeente steeds verder betrokken geraakt in de rechtszaken tussen beide partijen. Inmiddels lopen er ook rechtszaken tussen de gemeente en de familie Lombaard. Uit de dossierstukken, die onze redactie in zijn bezit heeft, kunnen we niet anders concluderen dan dat de gemeente een dubieuze rol speelt in het geheel. Ook het juist handelen van burgemeester Nawijn durven we aan de hand van de dossierstukken wel in twijfel trekken.

Dat de gemoederen inmiddels hoog zijn opgelopen blijkt wel uit onderstaand videofragment. Doordat de Burgemeester Nawijn vergeet zijn microfoon uit te zetten zijn we getuige van een gesprek tussen de griffier en de burgemeester. De gesproken woorden zijn stuitend voor iemand die het ambt van burgemeester bekleed. Oordeelt u zelf!

Laat meer zien
Back to top button