GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Burgemeester Jaap Nawijn maakt excuses nadat uitspraken op sociale media komen

'De memo met excuses van Jaap Nawijn'
‘De memo met excuses van Jaap Nawijn’

HOLLANDS KROON – Eerder deze dag plaatste De Meerpeen een bericht over de onbeschofte uitlatingen van ‘onze’ burgervader. Het bericht riep veel reacties op bij inwoners van Hollands Kroon. Andere media waaronder RTV Noord-Holland en De Telegraaf namen de berichtgeving over.

Naar aanleiding van dit bericht heeft burgemeester Jaap Nawijn zijn excuses aangeboden aan de leden van de raad. Ook stelt hij in de opgestelde memo dat hij telefonisch contact heeft gehad met de heer Lombaard.


De tekst van de memo die is uitgegaan is:

Geachte leden van de raad,

Gisteravond na afloop van de raadsvergadering heb ik mij uitgelaten over iemand, wat geen pas geeft. Het betreft hier een geschil in de kwestie Planetenlaan (Lombaard/ Bleijerveld). Ik sprak daarbij over één van de betrokkenen bij de kwestie. Daarbij heb ik mij de uitspraak ‘stelletje zure gekken’ laten ontvallen met betrekking tot de familie Lombaard.

De kwestie Planetenlaan is een lastige en beladen casus. In de emotie van het moment heb ik de bewuste uitspraak gedaan. Vanochtend is deze op Social Media verschenen. Direct nadat ik daar op ben gewezen, heb ik contact gezocht met de heer Lombaard en mijn uitdrukkelijke excuses aangeboden.

Nadrukkelijk maak ik ook u, als gemeenteraad, mijn oprechte excuses.

Met vriendelijke groet,

Jaap Nawijn

Laat meer zien
Back to top button