NieuwsWieringermeer

VIDEO: ‘Ruben (5) overleeft hartaanval en is voor even superheld’

Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF –  Ruben Verbruggen (5) is ‘de superheld’ van Wieringerwerf, in ieder geval vandaag. Stichting Make A Wish nam de kleuter op sleeptouw naar Schiphol, voor een onvergetelijke dag met politie en brandweer.

Het was enorm schrikken toen de kleine Ruben vorig jaar maart ineens in elkaar zakte op de Don Boscoschool. Hij had al langere tijd last van kortademigheid en kreeg in de

Foto: Erwin Slootweg

gymzaal een hartaanval. Dankzij snel reanimeren door de leraren en de te hulp geschoten ambulance heeft de kleine man het overleefd.

Vandaag liet Make A Wish een grote droom in vervulling gaan, want Ruben wilde altijd al superheld worden. Tijdens de les bleek de handpop Raaf gestolen. Snel is de politie gebeld en die is met Ruben naar Schiphol gereden, omdat de boef de pop het land uit wilde smokkelen. Daar heeft Ruben op heldhaftige wijze een stokje voor gestoken.

Helaas was de vogel al teruggevlogen naar Wieringerwerf. Daar mocht Ruben met de brandweerladder de pop uit de boom halen. Dat was toch even te hoog voor de kleuter. “Hij was er helemaal stil van en heeft volop genoten,” zegt juf Linda.

Laat meer zien
Back to top button