KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Vido speelt eerste wedstrijden op het veld

WIERINGERWERF – Zaterdag 22 april waren de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie. De zaalcompetitie is afgesloten en er is nu gestart met de veldcompetitie. Met prachtig weer mochten de eerste wedstrijden gespeeld worden. Alle teams moesten thuis spelen.

De E1 mocht als eerste starten tegen ADOS uit Hoorn. Deze ploeg was een bekende voor de geelblauwen aangezien zij deze ploeg ook in de zaalcompetitie waren tegen gekomen. Om 9 uur begon de wedstrijd en in de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In het begin was het wat aftasten, maar aan het einde van de eerste helft kwamen voor beide teams toch wat kansen. Voor rust werd er niet gescoord en zo was het 0-0. Na rust begon Vido beter te combineren en vlotter van de verdediging naar de aanval te schakelen, waardoor er kansen ontstonden. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Vido en werd gemaakt door Suhair Jemal. Na dit doelpunt kwamen er meer kansen en was Vido toch echt de betere van de twee. Daniël Keekstra kon voor Vido nog 3x scoren en dat maakte de einduitslag op een prachtige 4-0 winst. De strafworpenserie na de wedstrijd werd met 2-1 gewonnen, doelpunten werden gemaakt door Daniël Keekstra en Marliek Hoekenga.
De D2 mocht het opnemen tegen een voor hen onbekende ploeg; Rapid uit Haarlem. Al snel in de wedstrijd bleek Rapid een maatje te groot te zijn. De ploeg combineerde makkelijker en creëerde hierdoor ook sneller en meer kansen. Vido werkte hard, waardoor zij het Rapid lastig kon maken. Het was 5-0 met rust in het voordeel van de Haarlemmers. De tweede helft knokte Vido door, waardoor het een aantal mooie kansen kreeg en hierdoor ook driemaal wist te scoren. Sterre Koopman scoorde twee keer voor Vido en Finn Schellevis scoorde 1 keer. Uiteindelijk werd het 12-3 voor Rapid.

De D1 moest ook tegen een voor hen onbekende ploeg; OKV uit Oostzaan. De rood witte ploeg bleek een goed team te zijn, waar Vido zijn handen vol aan zou krijgen. OKV speelde fel en combineerde goed. Vido moest alle zeilen bij zetten en creëerde in het eerste aanvalsvak een aantal mooie kansen, maar helaas geen doelpunten. Het was OKV die de eerste drie doelpunten maakte. Julia van der Meer scoorde nog met een mooie kans en de rust werd ingegaan met een 4-1 achterstand. In de rust gehamerd op het vlot overspelen en het goed vrijlopen. De tweede helft werkte Vido hard, maar moest toch echt vandaag zijn meerdere erkennen in OKV. De einduitslag werd 11-5 voor OKV. Bij Vido wisten te scoren Maja Kobzdef 2x, Floor Schellevis, Julia van der Meer en Emma Gouwenberg.

De eerstvolgende wedstrijd van Vido is op 7 mei dan moet de D2 in actie komen tegen Oosterkwartier ook uit Haarlem. De andere teams komen 14 mei weer in actie. In de meivakantie is er op het korfbalveld op woensdagmiddag 4 mei van 15.30-16.30 uur een instuif voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Iedereen is van harte welkom; deelname is gratis.