Anna PaulownaNieuws

Harry Kerkhoven blaast 100 kaarsjes uit

WIERINGERWAARD – Gisteren kwam burgemeester Rian van Dam al langs om dhr. Kerkhoven uit Wieringerwaard te feliciteren met zijn 100ste verjaardag. Vandaag was hij echt jarig en werd het feest voor het echie gevierd.

Tjerk van Pommeren, kleinzoon van Harry vertelt met trots: “Mijn opa, Harry Augustinus Simon Kerkhoven, is geboren op 23 april 1922 te Leiden en opgegroeid in Amsterdam. In 1942 werd hij tewerkgesteld in Zuid-Duitsland en Tsjechië. De bevrijding heeft hij meegemaakt in Berlijn. Daarna is hij lopend naar huis gekomen om het leven weer op te pakken.

De wereld van de fotografie was zijn lust en zijn leven. Opa Harry heeft in Amsterdam in verschillende winkels gewerkt, foto’s ontwikkeld, camera’s verkocht en trainingen gegeven. Ook is opa in hart en nieren een echte scout, zijn motto: “je staat altijd paraat voor een ander!”. Dit heeft hij tot ver in de 80 gedaan. Hij was altijd behulpzaam voor een ander en deed veel vrijwilligerswerk in het toenmalige Noorderlicht.

Harry heeft vele vakanties samen met zijn vrouw Anna doorgebracht in Frankrijk en Portugal. Zijn hobby’s waren modelbouw boten maken, klokken maken, koersballen, schilderen en rummikuppen. Nu leest hij nog elke dag de krant, lost dagelijks een puzzel op en kijkt het liefste sport op de tv. Ook schuwt hij het leggen een van Haaster puzzel niet. En last but not least:  Hij geniet nog elke dag van een jonge jenever!”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button