NieuwsWieringermeer

Vier jaar stichting Dalisay Recovery

‘Hoe je ondanks je eigen verdriet anderen kunt helpen’

WIERINGERWERF – Stichting Dalisay Recovery is een stichting welke zich inzet voor mensen met een eetstoornis en aanverwante problemen. Maar ook voor hun naasten. Want een eetstoornis heb je niet alleen! 30 oktober 2017 is de stichting opgericht, op de verjaardag van Dalisay de Boer (uit Wieringerwerf). Helaas heeft zij dit zelf niet mee kunnen maken en ook haar verjaardag kon zij niet meer vieren. Dalisay leed namelijk aan anorexia, met daarbij depressieve en suïcidale klachten. Dalisay was een talentvol, lief en creatief meisje met mooie dromen en doelen, maar op 13 jarige leeftijd werd ze ziek. Een loodzware strijd van 2,5 jaar werd haar te veel en op 18 mei besloot Dalisay zelf een einde te maken aan deze strijd, waardoor ze uiteindelijk op 19 mei overleed en niet ouder werd dan 15 jaar.

Dalisay had dromen en doelen en stond altijd klaar voor andere meisjes en jongens die het moeilijk hadden. Daarbij vergat ze helaas alleen zichzelf. Haar droom was om anderen te helpen vanuit haar ervaring. Deze droom maken de ouders en broer van Dalisay nu waar. Dankzij de mooie woorden van haar broer Kylian welke hij uitsprak vlak voordat ze uiteindelijk overleed bestaat stichting Dalisay nu al bijna 4 jaar. Kylian zei “we moeten haar dromen en doelen inzetten om te zorgen dat we haar droom waar kunnen maken en dat ze nooit vergeten wordt.

Stichting Dalisay Recovery organiseert inmiddels al bijna 3 jaar 2x per maand (elke eerste en derde zaterdag van de maand) creatieve- of licht actieve bijeenkomsten voor mensen met een eetstoornis en hun naasten en bovendien is er elke vrijdag een inloopmiddag van 12 tot 17 uur in het Inloophuis in Medemblik, waarbij er ook de mogelijkheid bestaat om mee te lunchen. Tijdens deze bijeenkomsten zijn er ervaringsdeskundige vrijwilligers aanwezig. Deze zijn het voorbeeld dat herstel echt mogelijk is! Dat is belangrijk, want hoop doet leven!

Daarnaast zijn er lotgenoten en naasten bijeenkomsten en organiseren zij regelmatig interessante lezingen en workshops. Inloophuis Medemblik is een bestaand inloophuis voor mensen met kanker en andere levensbedreigende ziektes. De stichting is dankbaar dat zij daar op verschillende momenten gebruik mogen maken van het inloophuis, zodat ze daar mooie bijeenkomsten en inloopmomenten kunnen organiseren. De droom van Dalisay krijgt langzaamaan steeds meer vorm, een wens is om ooit een eigen inloophuis te realiseren, zodat ze dagelijks bezoekers kunnen ontvangen en begeleiden. Maar ze zijn al heel erg trots op waar ze nu staan.

Helaas neemt het aantal patiënten met een eetstoornis op het moment erg hard toe, de vraag groeit en er is veel behoefte aan één op één ondersteuning. De wachtlijsten in de zorg zijn erg lang, maar gelukkig kan de stichting daarin laagdrempelige ondersteuning bieden. Zij denken graag mee en bieden zo nodig extra ondersteuning door middel van het inzetten van een ervaren buddy of één op één gesprekken.

Bij Dalisay Recovery is er ook veel aandacht voor naasten, want door de ervaring van de ouders, broer en grootouders van Dalisay weten zij als geen ander hoe belangrijk het is om ook die goed te begeleiden en ondersteunen en te zorgen dat er een netwerk ontstaat voor iemand met een eetstoornis. Samenwerken en oprecht luisteren naar elkaar is heel erg belangrijk. Daarom werken ze bij de stichting ook graag samen met het netwerk van de bezoeker en eventueel hun hulpverleners. Door de grote toeloop en uitbreiding van activiteiten is de stichting hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ervaringsdeskundige vrijwilligers, gastvrouwen en gastheren, administratieve vrijwilliger, creatieve handjes etc. Heb jij interesse/affiniteit met eetstoornissen en zou jij iets willen betekenen voor mensen met een eetstoornis en hun naasten? Neem dan gerust eens contact op! Ook zoeken zij op dit moment een nieuwe secretaris en penningmeester om het bestuur te ondersteunen. Op de website van de stichting (www.dalisayrecovery.nl) staat een overzicht met vacatures. De stichting biedt de vrijwilligers een fijne, veilige en warme sfeer, diverse trainingen, workshops en bijeenkomsten.

Stichting Dalisay Recovery werkt veel samen met diverse organisaties in en buiten de regio en neemt regelmatig deel aan mooie evenementen zoals het jaarlijkse evenement Last Man Standing. Dit jaar vindt Last Man standing plaats in Amsterdam op 30 oktober, de geboortedag van Dalisay. Een bijzondere dag waarbij er stil wordt gestaan bij mentale gezondheid waarbij de deelnemers 3-6 uur op een paal staan om geld op te halen voor meer begrip, erkenning en hoop voor mensen die het zo hard nodig hebben.

Donaties voor deze actie zijn van harte welkom! De helft van de opbrengst van Team Dalisay Recovery gaat naar de stichting zelf. En dat is hard nodig. Van dat geld kunnen zij weer mooie activiteiten organiseren voor de bezoekers van de stichting. Wil je meer weten over de stichting of een keer komen om te kijken wat de stichting bieden kan? Kom gerust eens langs of neem contact op via info@dalisayrecovery.nl. Kijk voor meer informatie op www.dalisayrecovery.nl.

Laat meer zien
Back to top button