Er op uitExpositiesNieuwsWieringermeer

Exposititie ‘The world in faces’ van Alexander Khimushin in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Van 30 oktober tot en met 29 november zal er in de Cultuurschuur in Wieringerwerf een foto-expositie te zien zijn van de Siberische fotograaf Alexander Khimushin. De expositie wordt georganiseerd door Stichtiting Growing Seeds Worldwide Foundatition (GSWF).

Alexander Khimushin is een reizende etnografisch fotograaf, geboren en getogen in Sakha (Yakutitia) – de koudste regio ter wereld en een van de meest geïsoleerde regio’s van Siberië. 12 jaar geleden pakte hij een rugzak en begon aan een reis die tot op de dag van vandaag voortduurt, alleenreizend naar de meest afgelegen en ontoegankelijke uithoeken van de wereld. Het bezoeken van inheemse mensen en leren over hun culturen en traditionele manieren van leven is de meest inspirerende ervaring van zijn leven geworden. De afgelopen jaren heeft hij zich toegewijd aan het “The World In Faces” fotoproject dat de ongelooflijke diversiteit van onze multiculturele wereld laat zien door middel van fotoportretten en persoonlijke verhalen van inheemse volkeren.

Alexander heeft er zijn missie van gemaakt om de wereld te vertellen over deze unieke mensen en hun oude culturen, om hun wijsheid te delen, hun gezichten te laten zien en hun verhalen te vertellen. Hij hoopt dat zijn fotoproject een oproep tot actie zal zijn om de wegen en rechten van inheemse volkeren te erkennen en te beschermen, en wereldwijd bewustzijn te creëren over de strijd, de wereldbeelden en hun veerkracht van deze mensen.

Tijdens de “The World in Faces” exposititie zullen er ook diverse culturele kledingstukken en culturele voorwerpen geëxposeerd worden. Wethouder Mary van Gent zal het openingswoord doen tijdens de feestelijke opening, die plaatsvindt op zaterdag 30 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur.

Laat meer zien
Back to top button