NieuwsWieringermeer

Vrijheidsmaaltijdsoep in Slootdorp

SLOOTDORP – Oranjevereniging Slootdorp had maar wat graag dit jaar een vrijheidsmaaltijd willen organiseren, maar de maatregelen rondom Covid-19 stond dat helaas in de weg. De gehele gedachtegang achter zo’n maaltijd is om mensen met elkaar in contact te brengen en het verhaal van vrijheid of onvrijheid door te vertellen. Immers een volk wat zijn geschiedenis niet kent is gedoemd deze te herhalen.

Voortbordurend op het thema van maaltijd en (on)mogelijkheid om groepen van mensen samen te brengen heeft het landelijk comité 4 en 5 mei de Vrijheidsmaaltijdsoep bedacht. Chef en schrijfster Yvette Boven bedacht een recept met de bedoeling dit net als het verhaal van de bevrijding door te kunnen geven.

De Oranjevereniging Slootdorp heeft dit initiatief omarmd en wil niet alleen het verhaal doorgeven en mensen verbinden maar bij deze gelegenheid bedanken of die arm om iemands schouder zijn, door een pannetje soep aan te bieden. Verenigen doe je bij vreugde maar ook bij verdriet sta je niet alleen. Via de Facebookpagina kon men worden aangemeld en dit heeft geresulteerd in overheerlijke pannetjes soep bereid met verse streekproducten.

Oranjevereniging Slootdorp wil daarom de sponsoren: Fa. Dutch Valley Vegatables, Jansen VOF, mts. J.E.B. Punter en de Fa Biesheuvel knoflook voor het belangeloos beschikbaar stellen van  ingrediënten, waar de Chef van Crew Cuisine een culinair hoogstandje van heeft gemaakt. Vandaag 5 mei werden de pannetjes uitgereikt. Oranjevereniging Slootdorp hoopt dat het zal smaken, want alleen samen vormen wij een gemeenschap.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Laat meer zien
Back to top button