NieuwsWieringermeer

Wieringerwerver hoort 48 maanden cel tegen zich eisen

WIERINGERWERF – De 36 jarige uit Wieringerwerf afkomstige W.R. stond afgelopen week voor de rechter vanwege geweld en bedreigingen onder invloed van alcohol en een agressieve houding tegenover de politie bij de aanhouding.

R. heeft de nodige vergrijpen op zijn naam staan. In januari 2017 vernielde hij 4 ruiten bij zijn buurman in Wieringerwerf vanwege een onderlinge ruzie. Oudejaarsavond 2019 raakte R. op de vuist met zijn broer in Hoogkarspel. Daar vernielde R. de ramen van de voordeur en mishandelde zijn broer. Drie dagen later ging het mis in Medemblik. R. had daar onderdak gevonden bij een vriend. Na het nuttigen van teveel drank mishandelde hij deze vriend. De vriend kreeg klappen en werd verwond met een mes. Op 25 januari viel R. zijn buurman in Wervershoof aan. Nadat hij bij de woning had aangebeld om een pincet te vragen sloegen de stoppen volledig door. De buurman werd vrijwel direct aangevallen door R. en kreeg klappen. Ook dit slachtoffer werd bedreigt en verwond met een mes.

De officier van justitie eiste een straf van 48 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Ook werd er een verplichte behandeling geëist. Gedragsdeskundigen achten namelijk de kans op herhaling groot als de verdachte niet behandeld wordt voor zijn alcohol- en persoonlijkheidsproblemen. De uitspraak van de rechter is op 31 juli.

Laat meer zien
Back to top button