KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Winst voor D pupillen Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 11 december stonden er 3 wedstrijden gepland in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. De E en de D1 moesten tegen KZ uit Koog a/d Zaan en de D2 mocht het opnemen tegen de D2 van Kleine Sluis uit Anna Paulowna.

Om 9.00 klonk het fluitsignaal van de eerste wedstrijd en mochten de E pupillen de korfbalochtend beginnen.
De E’tjes kwamen goed uit de startblokken en wisten elkaar in het begin goed te vinden wat resulteerde in een aantal mooie kansen. KZ was een ploeg welke goed met elkaar combineerde waarbij er goed gegooid en gevangen werd. Dit zorgde met name in de eerste helft voor een aantal mooie kansen en kon KZ de voorsprong nemen. Vido kreeg in de eerste helft ook nog een aantal mooie doelpogingen, maar helaas. De rust werd ingegaan met een 5-0 voorsprong voor KZ. De tweede helft ging gelijk op, waarbij er kansen over en weer vielen. Voor beide ploegen mocht dit niet meer tot een score leiden. De einduitslag werd dus 5-0 in het voordeel van KZ. De strafworpserie werd gelijk gespeeld met 2-2; doelpunten aan Vido-zijde werden gemaakt door Suhair Jemal en Daniël Keekstra.

De tweede wedstrijd was de D2. Tegen de D2 van Kleine Sluis mocht dit team het om 10 uur opnemen. Ook nu startte Vido goed en fel en werd er vrij vlot geschakeld van de verdediging naar de aanval. Door dit snelle schakelen kon Zilvan Koopman voor rust een aantal keer mooi vrij gespeeld worden en werd de rust ingegaan met een 2-0 voorsprong. Vido speelde steeds meer in de aanval dat er een aangeef en een afvang stond, waardoor er kansen gecreëerd werden. Echter bleef het opletten geblazen als Kleine Sluis de bal onderschepte en Vido snel terug moest naar het verdedigen. Thijmen Roelofsen zorgde in de tweede helft voor de 3-0 met een mooi afstandsschot. Kleine Sluis maakte de wedstrijd nog erg spannend door van een aantal onoplettendheidjes dankbaar gebruik te maken en het werd een aantal minuten voor tijd 3-3. Het was Zilvan Koopman die 1 minuut voor tijd de 4-3 scoorde en gelukkig kon Vido de voorsprong houden in de laatste hectische seconden; een mooie overwinning.

De laatste wedstrijd was de D1 ook tegen KZ. Beide ploegen kenden elkaar niet dus was het in het begin een beetje aftasten. Het eerste aanvalsvak met Joost en Emma Gouwenberg, Sabrin Jemal en Vicky Zhu begon zeer goed. In de tweede aanval van de wedstrijd maakte Joost met een mooi en ver afstandsschot het eerste doelpunt van Vido. De aanvallen liepen lekker en de posities onder de korf werden goed ingenomen en ook goed afgewisseld. Dit zorgde ervoor dat iedereen kansen kreeg. In de eerste 12,5 minuten van de wedstrijd stond het al 6-1 voor Vido door doelpunten van Vicky 3x, Joost 2x en Emma 1x. Het tweede aanvalsvak met Julia van der Meer, Floor Schellevis, Maja Kobzdej en Tristan Struik nam het goed over en met de rust stond het 9-1 voor Vido. Doelpunten in dit vak: Tristan 2x en Maja 1x. Vido was vandaag met 9 spelers en Lennart Hoekenga kwam er halverwege de eerste helft in.

De tweede helft liet ook hier een overwicht van Vido zien. Vido zat bovenop de bal waardoor KZ moeite had om de bal naar het aanvalsvak te brengen of een goede aanval op te zetten. Vido was de betere van de twee en uiteindelijk werd het 16-3 voor Vido. In de tweede helft werden de doelpunten gemaakt door Maja 3x, Emma 2x, Joost 1x en Floor 1x.

Volgende week de laatste wedstrijden van dit jaar. Alle ploegen spelen een uitwedstrijd; de D1 wederom tegen KZ, de D2 tegen Celeritas en de E1 tegen DSO.