KorfbalNieuwsSport

Doelpuntrijk weekend bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 11 september was de eerste speelronde van de najaarscompetitie 2021. Er stonden 3 thuiswedstrijden op het programma, maar helaas kon de tegenstander van de E geen team op de been brengen en ging daardoor niet door. Deze wedstrijd zal op een ander moment worden ingehaald. De D1 en de D2 kwamen wel in actie. Eerst de D2 (4-tal) tegen DTS uit Enkhuizen en daarna de D1 (8-tal) tegen Groen Geel uit Wormer.

Om 10.15 uur klonk het fluitsignaal bij de D2 en al snel in de wedstrijd bleek dat Vido de betere partij was. Het vrijspelen van de verdediging naar de aanval ging vlot, waardoor er diverse kansen aan Vido-zijde vielen. Het was Zilvan Koopman die het eerste doelpunt maakte voor Vido. Vele kansen werden gecreëerd en de rust werd ingegaan met een riante voorsprong van 7-1; doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Zilvan Koopman 1x, Jens Schuijt 3x, Sterre Koopman 2x en Thijmen Roelofsen 1x. In de rust werd wel benadrukt zo door te gaan en ook alert te zijn bij het omschakelen naar de verdediging en na een gemaakt doelpunt. In de tweede helft werden er nog meer doelpunten gemaakt dan in de eerste helft. Het werd uiteindelijk 17-5 voor Vido. In de tweede helft werden de doelpunten gemaakt door de jarige Thijmen Roelofsen 3x, Zilvan Koopman 3x, Sterre Koopman 2x, Jens Schuijt 1x en Rik Schadee 1x.

Direct na de D2 mochten de kinderen van de D1 hun kunsten vertonen. Ook in deze wedstrijd bleek al snel het overwicht aan Vido-zijde. Vrij vlot na het beginsignaal was het Emma Gouwenberg die 2x scoorde en voor een fijne 2-0 voorsprong zorgde. De aangeef en afvang werden goed neergezet, waardoor de aanval neergezet kon worden. In het eerste kwart scoorde Joost Gouwenberg nog 2x door middel van een doorloopbal. Na de vakwissel zorgde Lennart Hoekenga met 2 mooie doelpunten voor de ruststand van 6-0. In de rust werd het belang van korfposities benadrukt en het goed opspelen. De tweede helft pakte Vido goed door en door 2 doorloopballen van Joost Gouwenberg en 2 schoten van Emma Gouwenberg stond het al vrij vlot 10-0. Sabrin Jemal zorgde met haar eerste competitiedoelpunt voor de 11-0. Het laatste kwart ging in en hierin zou nog 5x gescoord worden door Vido; Floor Schellevis 3x, Julia van der Meer 1x en Lennart Hoekenga 1x. Mooi om te zien dat iedereen kansen kreeg en iedereen elkaar goed steunde. Een prachtige doelpuntrijke zaterdagochtend voor Vido.

Volgende week staan voor alle ploegen een uitwedstrijd op het programma.