NieuwsRegionaal nieuws

Obligaties voor Hospice Het tweede Thuis in Westerland

WESTERLAND – Afgelopen zaterdag was de feestelijke start van het uitgeven van de obligatielening voor Stichting Het Tweede Thuis – Het nieuwe Hospice in de gemeente Hollands Kroon – Door het aansnijden van een de taart en het door de voorzitter, Gijs Wilms, in ontvangst nemen van het eerste intekenformulier voor het afnemen van een obligatie, is de uitgifte zaterdag van start gegaan

Met de uitgifte van speciale obligatieleningen hoopt Stichting Het Tweede Thuis de laatste gelden van de benodigde geldsom binnen te halen die nodig is voor de realisatie van het Hospice in Westerland. Voor € 500,00 of € 1000,00 kan een ieder de komst van het Hospice steunen.

Stichting Het Tweede Thuis gaat aan de Westerlanderweg 11 te Westerland een Hospice realiseren. De vergunningen zijn binnen en de fondsenwerving is gestart. In Hospice Het Tweede Thuis verzorgen en begeleidt men mensen in de laatste fase van hun leven. Daarnaast is het de uitdrukkelijke wens om het Hospice minimaal energieneutraal te maken en liefst energiepositief. Hiervoor zijn flinke investeringen nodig. Zoals de aanleg van zonnepanelen en een aardwarmte installatie.

Voor deze investeringen is geld nodig. Een obligatielening is een bekend en vertrouwd middel om investeringen te financieren. Als we met z’n allen een klein deel van ons spaargeld inzetten voor de obligatielening, kan het Hospice Het Tweede Thuis snel gerealiseerd worden.

Het bestuur van de stichting wil door het uitgeven van de obligaties inwoners, ondernemers, bedrijven, verenigingen, maatschappelijke organisaties en belangstellenden betrekken bij de realisatie. Door het kopen van één of meerdere obligaties ondersteunt u stichting Hospice Het Tweede Thuis. Kortom: een hospice van, door en voor de gemeenschap.

Hoe werkt de obligatielening?
Het Tweede Thuis vraagt u één of meerdere obligaties van € 500 of € 1.000 af te nemen. De rente van 5% schenkt u jaarlijks per gelijke valutadatum terug aan de Stichting conform de separate overeenkomst “periodieke gift in geld”. Deze gift is dan vervolgens voor 100% fiscaal aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting, omdat de stichting een ANBI stichting is en u minimaal 5 jaar meedoet.  Men hoopt dat u mee wilt doen aan de obligatielening: u helpt hiermee Het Tweede Thuis te realiseren. U krijgt daarnaast, door het fiscale voordeel, een redelijk rendement op uw investering.

Laat meer zien
Back to top button