NieuwsRegionaal nieuws

Sinterklaas kan niet wachten om jullie te zien!

Foto: Remco Zwart / Zoomfactory.nl
Foto: Remco Zwart / Zoomfactory.nl

DEN OEVER – Sinterklaas zal ook dit jaar weer voet aan wal zetten in Hollands Kroon. In de haven van Den Oever ontvangt burgemeester Jaap Nawijn zaterdag 12 november om 10.00 uur de goedheiligman en zijn gevolg. Sint en zijn Pieten hopen dat veel kinderen, ouders, opa’s, oma’s en tantes en neefjes uit heel de omgeving komen om hen te verwelkomen.

Net als vorig jaar heeft Sinterklaas ook dit jaar besloten een spectaculaire show te organiseren in ’t Vikingschip in Den Oever. Die start om 11.30 uur. Alle kinderen van Hollands Kroon zijn welkom om in de grote zaal plaats te nemen. ,,We hopen op een grote opkomst”, liet de goedheiligman al weten. ,,De Grote Zaal is speciaal voor de kinderen afgehuurd, dus die hoop ik daar allemaal de hand te kunnen schudden”, laat Sinterklaas vanuit Spanje weten.
Na de intocht en Sinterklaasshow vertrekken Sinterklaas de Pieten naar Hippolytushoef, waar zij om 14.45 uur aankomen. Aansluitend is een meet and greet met het Spaanse gezelschap in de (grote) Hippolytuskerk. Samen met de Pieten zingen de kinderen in het pas gerenoveerde gebouw de mooiste liederen. Iedereen die wil kan natuurlijk ook met Sint of de Pieten op de foto worden gezet en vragen stellen.
De laatste stop voor het gezelschap is in Westerland. Om 15.00 uur wordt daar in de gymzaal al een Pietendisco georganiseerd. Rond 16.15 uur arriveert Sinterklaas met meer Pieten om in het Dorpshuis met de kinderen de laatste stand van zaken door te spreken. Uiteraard is ook hier voldoende gelegenheid om Sint en zijn Pieten vragen te stellen of om op de foto te gaan.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg het laatste stoombootnieuws via Facebook.com/intochtsinterklaaswieringen en lees de column van huispiet in de Wieringer Courant van vrijdag 11 november.

 

Laat meer zien
Back to top button