NieuwsPolitiekWieringermeer

Grond camping Land uit Zee overgedragen aan Tonneman

'Camping Land uit Zee krijgt vorm' - Foto: Camping Land uit Zee
Foto: Camping Land uit Zee

WIERINGERWERF – Waar normaal gesproken het tekenen van een koopakte een feestelijke gebeurtenis is, is dit voor Tonneman niet het geval. Het proces is hem niet in de koude kleren gaan zitten. ‘Nor­maal krijg je fe­li­ci­ta­ties na het pas­se­ren van een koop­ak­te bij de no­ta­ris en ben je blij, maar in dit ge­val heb ik dat ge­voel he­le­maal niet. Er is zo­veel el­len­de aan voor­af ge­gaan dat ik niet echt blij kan zijn. Ook ze­ker niet om­dat de zaak nog niet he­le­maal is af­ge­han­deld. Mijn ad­vo­caat richt zich nu op het ont­rui­men van het stuk grond en daar­na komt de scha­de­ver­goe­dings­pro­ce­du­re nog’, zegt hij in de Schager Courant van vandaag.

Hollands Kroon leverde deze week de grond en betaalde Tonneman tevens € 4000,00 aan dwangsommen, omdat zij te laat waren met het leveren. Ook heeft de gemeente een deal gesloten met buurman Harry Vonk. Dit was nodig omdat de gemeente in de rechtszaak over de verjaringsclaim werd veroordeeld bij verstek.  Over de inhoud van de deal wil de gemeente geen uitspraken doen.

Wat nu nog rest om dit dossier te sluiten is de schadevergoeding die Hollands Kroon volgens de rechter aan Tonneman moet betalen. Zelf schat de campingeigenaar het bedrag op 150.000 euro.

Laat meer zien
Back to top button