GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

190 nieuwe bomen geplant in de gemeente

Wethouder Theo Groot plant samen met projectleider Jitze Bosscha (Frisia Bergum) en projectleider Stefan Louwerse (gemeente Hollands Kroon) de eerste boom aan het Wagenpad. Foto: Hollands Kroon.
Wethouder Theo Groot plant samen met projectleider Jitze Bosscha (Frisia Bergum) en projectleider Stefan Louwerse (gemeente Hollands Kroon) de eerste boom aan het Wagenpad.
Foto: Hollands Kroon.

WIERINGERMEER – De komende weken worden er in Hollands Kroon 190 nieuwe bomen geplant. Het Wagenpad in Middenmeer en Wieringerwerf is als eerste voorzien van een nieuwe bomenrij. Wethouder Theo Groot plantte hier samen met hoveniersbedrijf Frisia Bergum en de buitendienst op 30 november de eerste bomen. Hierna wordt verder gegaan met het planten van bomen, waaronder twaalf iepen bij de begraafplaats Stroe op Wieringen.

Ziekte en stormen
De afgelopen jaren zijn er vele honderden bomen gesneuveld, vooral door de iepziekte en de zware herfststorm van 2013. De gemeenteraad heeft daarom voor 2016 een structureel bedrag van € 85.000,- opgenomen om nieuwe bomen te planten in de gemeente. 

Locaties nieuwe bomen
Dit najaar worden er 190 nieuwe bomen geplant. Dit gebeurt vooral op plekken waar de afgelopen jaren bomen zijn verdwenen. Zo worden er momenteel langs het Wagenpad in de Wieringermeer 123 grauwe abelen geplant en bij de begraafplaats Stroe op Wieringen 12 iepen die resistent zijn voor de iepziekte.

 

Laat meer zien
Back to top button