GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Excuses burgemeester niet aanvaard

'Burgemeester Jaap Nawijn'- Foto: Hollands Kroon
‘Burgemeester Jaap Nawijn’- Foto: Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Omdat het werk van een journalist bestaat uit het toepassen van hoor en wederhoor hebben wij bij de familie Lombaard geïnformeerd of er excuses zijn aangeboden. Uit het gesprek met de familie Lombaard blijkt inderdaad dat er excuses zijn aangeboden, maar deze niet door de heer Lombaard zijn geaccepteerd.

‘Volkomen uit het niets werd ik gebeld door de burgemeester’ zegt Ronald Lombaard. ‘Hij wilde zijn excuses aanbieden voor uitspraken die hij in onze richting had gedaan. Aangezien ik niet op de hoogte was van de uitspraken die hij had gedaan heb ik hem gevraagd wat hij over ons gezegd had. Nawijn gaf aan ons een stel zuur pruimen te hebben genoemd na afloop van de begrotingsvergadering. Ik heb de burgemeester verzocht om zijn excuses even op papier te zetten en dit te mailen, zodat ook mijn echtgenote hier kennis van kon nemen. Dit was teveel gevraagd. Hier kon Nawijn niet aan beginnen. Met deze mondelinge excuses aanvaard of niet was het volgens de burgemeester wel afgedaan.’

Kortom de memo die vanmiddag is uitgegaan blijkt een halve waarheid te bevatten. Inmiddels is het duidelijk geworden dat de gemeenteraad vanavond in spoedzitting bijeenkomt in Wieringerwerf om over de escapades van de burgervader te praten.

Laat meer zien
Back to top button